FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

Як молилися Пророки Авраам, Мойсей, Ісус та Мухаммад, мир їм?

Viewed:
1043

Як молилися Пророки Авраам, Мойсей, Ісус та Мухаммад, мир їм?

Одного разу шейх Ахмед Дідат, славетний мусульманський вчений, відвідав Джидду, що в Саудівській Аравії; він розповів про один випадок зі свого життя.

Трапилось так, що він привів групу християн та юдеїв відвідати мечеть у Дурбані, ПАР. Коли вони увійшли, то Дідат не лише сам зняв черевики, але також наказав, щоб члени групи вчинили так само. Тож всі вони також зняли взуття.

Тоді Дідат поцікавився чи знають вони у чому полягає сенс цього вчинку. Відповідь була: «Ні». Дідат пояснив, що коли Мойсей перебував на Синаї, Бог звелів йому:

«Не підходь ближче! Зніми свої сандалії, адже ти ступатимеш на священну землю» (Вихід, 3:5).

Поки група сиділа на лавці, Дідат, вибачившись, пішов робити омовіння. Після цього він знову підійшов до групи й дав пояснення. Він підкреслив, що омовіння – це не лише гігієнічно, оскільки здійснюється 5 разів на добу, але також має історичне підґрунтя. Він знову процитував:

«Мойсей, Арон та їхні сини використовували цю воду для того, щоби омивати руки та ноги. Вони омивалися, коли заходили до намету зібрань, або ж підходили до олтаря. Мойсей слідував БОЖИМ настановам» (Вихід, 40-31-32).

Після обов’язкових молитов Дідат знову підійшов до групи, члени якої тепер займалися тим, що спостерігали як інші мусульмани здійснюють необов’язкові молитви. Він пояснив їм різні положення молитви, найбільш інтригуючим з яких було схиляння долілиць. Дідат наголосив, стосовно схиляння долілиць, що саме так молилися всі Пророки. Для того, щоб підсилити вагу своїх слів, він знову вдався до цитування:

«І впав Аврам лицем своїм до землі, а Бог продовжував говорити до нього…» (Буття, 17:3).

«І впав Авраам на лице своє…» (Буття, 17:17).

«І рушив Мойсей та Аарон од народу до входу в скинію зібрання, і попадали ницьма на лиця свої, і з'явилася їм слава Господня». (Числа, 20:6).

«…Ісус упав лицем своїм на землю, вчинив поклоніння…» (Книга Ісуса Навина, 5:14).

«…І, пройшовши трохи далі, упав ницьма обличчям Своїм, молився і казав…» (від Матвія, 26:39).

Дідат, звертаючись до групи, сказав, що вони добре знають, як поклоняються у християнстві та юдаїзмі, а тепер вони мали змогу подивитися як поклоняються мусульмани.

Дідат ввічливо запитав, чиє поклоніння більше скидається на дійсно християнське? Група християн та юдеїв одностайно відповіла: «Певно, мусульманський стиль поклоніння є більш християнським».

Багато з тих християн, котрі навернулися до Ісламу, стверджують, що тепер в них таке відчуття, нібито вони стали більш «християнами», ніж були раніше, до прийняття Ісламу. Слово християнин означає просто «послідовник Христа», «Христ-иянин». Тож як це зрозуміти, що люди, котрі визнають себе мусульманами, стверджують, що стали більш істинними послідовниками Ісуса?

Давайте проаналізуємо це логічно, перевіряючи, що саме Біблія говорить про Ісуса. Наприклад, перечитуючи Євангелія, ми можемо побачити, що Ісус, мир йому, молився схиляючись долілиць, вітався побажанням миру, багато часу проводив постуючи.

Дійсно, багато колишніх християн визнають, що раніше були мусульманами у будь-якому розумінні цього слова, до ствердження їхньої природної віри, згідно з текстом Священного Корану, котрий був відкритий останньому Пророкові Аллага, Мухаммаду (мир йому та благословення Аллага).

«О ви, які увірували! Кланяйтесь, упадіть ниць, поклоняйтеся Господу вашому й робіть добро! Можливо, ви матимете успіх!» (Священний Коран, 22:77).

Можна побачити, що схильність людства до монотеїзму є невід’ємною від людської сутності. Сьогодні деякі люди, котрі заявляють, що слідують шляхом Аврама, Ісуса та Мойсея, зійшли на манівці. Що стосується християнства, то люди помилково створили цілу віру в Пророка Ісуса, мир йому, що перетворило його в того, ким він ніколи не намагався бути.

Тож щиро запитайте самі себе, хто сьогодні є справжніми послідовниками Ісуса, мир йому? Як ви можливо знаєте, мусульмани смиренно моляться, торкаючись лобами землі, принаймні п’ять разів на добу.

Мусульмани дотримуються релігії Ісуса, мир йому. Тієї віри, про яку він говорив, та яку практикував. Так само, мусульмани поклоняються тому ж Богу, Якому поклонявся Ісус, мир йому. Господу Аврама, Мойсея та Мухаммада, мир їм усім.

Також, мусульмани вітають один одного словами: «Мир вам!» Більш того, як Ісус, мир йому, постував протягом сорока діб у пустелі, мусульмани постують протягом цілого місяця Рамадану.

Тож давайте упокоримось та будемо молитися так, як це робили усі ці Пророки, мир їм. Ми будемо раді, якщо ви завантажите з нашого сайту книгу про молитву.

Джерело:

www.islamic-invitation.com

https://www.islamic-invitation.com/downloads/prophets-pray_ukr.pdf

https://islamic-invitation.com/lang_show.php?langID=223

https://islamic-invitation.com/book_show.php?bID=849

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa