FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Articles
Morality in Islam
Islam Q & A
Misconceptions
Interactive files & QR codes
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

ISLAM ÄR EN RELIGION FÖR ALLA

Viewed:
186

 ISLAM ÄR EN RELIGION FÖR ALLA

Utarbetad av Muhammad Tawfiek Ahmed

I Guds namn, Den mest Nåderike, den mest Barmhärtige.

Kära bröder och systrar:

  • Har du någonsin tänkt på de olika religions åskådningarna som finns? Har du tänkt på ämnet religion tidigare?

  • Gällande detta särskilda ämne, har du märkt den starka fiendeskap som råder mellan de olika mänskliga raserna? Alla tror att han/hon tror på den rätta religionen även om han/hon dyrkar en sten som sin ’’Gud’’.

  • Har du observerat hur fanatiskt människor tänker gällande deras tro?

Jag är säker på att du måste har tänkt

     på dessa bekymmer.

Dessa frågor kanske leder dig till att

anta att den enda riktiga lösningen

skulle vara existensen av en enda enad

     religion för människorna: en religion

     som är begriplig för hela mänskligheten.

Varje människa borde spontant känna, utan någon vägledning, nödvändigheten att följa dessa fundementala principer:

  1. Att tro på existensen av en enda Gudom (eftersom polyteism skulle ha skadat kosmos).

  2. Att sprida filantropi mellan sina medmänniskor.

  3. Att tro på att den enda Guden har sänt sina profeter för att framföra de två föregående heliga principerna till hela mänskligheten.

Om du tänker på sådana frågor så kommer du att fråga dig själv om en sådan religion verkligen existerar. Svaret är “Ja”. Sannerligen så har denna enande religion existerat sen skapelsens början. Uppenbarad av Gud till Hans valda profeter som sändes till sina folk. “För Gud är den sanna religionen, Islam (underkastelse under hans vilja). De som gavs skriften tidigare (Judar och Kristna) kom att omfatta skilda meningar först efter att ha fått all kunskap och av ovilja och avund mot varandra. Och den som vill förneka sanningen i Guds budskap bör veta att Gud är snar till att kalla till räkenskap”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (3:19). Han sa även: “Om någon vill anta en religion som inte innebär underkastelse under Guds vilja (Islam) så kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.” Koranen  (3:85).

Som vi ser här, så sände Gud samma budskap med profeterna, men vissa människor har felaktigt namngett deras religioner efter deras profeter enligt varje era. Denna opassande beteckning är ursprunget av tvist och fanatism sinsemllan olika samfund. Denna indelning har orsakat mänskligheten att glömma den ursprungliga religionen till en stor utsträckning.

Islam kallades "Mohammedanism" i Väst, tillskriven  Profeten Mohammed (Frid vare över honom), som andra religioner också blev kallade efter  deras profeter, trots att alla profeter erkände samt tillhörde en och samma tro och uppmanade det folk de sändes till att enbart dyrka  Gud – Allah och underkasta sig hans vilja. Muslim betyder ’’den som underkastar sig Guds vilja’’ på Arabiska.

Trots att jag inte är en predikant så känner jag att det är min plikt att kortfattat förklara meningen av denna religion eftersom om efterföljarna av andra religioner fortsätter att förbli ignoranta om Islam och dess lära så skulle deras  fördomar om Islam leda dem till att missförstå grunderna av denna religion och på så vis hindra sig själva från att vägledas.

Islam

Ordet “Islam” betyder Fred mellan mänskligheten och underkastelse under Guds vilja. Det betyder också fred mellan  människan och sig själv, å ena sidan, och mellan människan och andra människor å den andra sidan likaväl som det betyder  hänsyn till Gud den allsmäktige. Dessa meningar är alla grupperade i den Heliga Koranen där individen kan lära sig hur att göra gott mot andra samt att rena sig själv genom att tillämpa dess lära. Profeten Mohammed (Frid vare över honom) är den sista men inte den enda profeten av Islam. Muslimer tror på alla tidigare sända profeter: De tror på Abraham, Moses och Jesus (Må Guds frid och välsignelser vare över dem). Allah har sänt dessa till människorna för att vägleda dem till att uppfylla hans vilja och att leva lyckligt. Koranen som är den heliga skriften av Islam, sammanställer de sanna  lärorna av alla de heliga Skrifterna. “Sedan uppenbarade vi denna skrift för dig (Muhammad), sanningsenligt, som bekräftar tidigare skrifter och ersätter dem. Du ska styra ibland dem enligt Guds uppenbarelser, och följ inte deras önskemål om de skiljer sig från sanningen som kommit till dig. För var och en av er har vi fastställt en lag och olika levnadsregler. Om GUD så önskat, skulle Han helt visst ha gjort er till ett enda samfund. Men det var hans vilja att sätta er på prov genom det som han har skänkt er. Tävla därför med varandra i att göra gott. Till GUD skall ni alla föras åter och då kommer Han att informera er om allt ni tvistat om..”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (5:48).

Tro

Islam lär alla Muslimer att tro på endast en Gud, hans änglar, hans böcker, alla profeter, återuppväckelsen efter döden, och domedagen. “Troende! Håll fast vid er tro på GUD och Hans sändebud, och på den skrift som Han har  uppenbarat genom Sitt sändebud, och på det som uppenbarades i äldre tid. Den som förnekar Gud, Hans änglar, Hans skrifter, Hans budbärare och Domens dag, har drivit synden till dess yttersta gräns.” säger Allah den allsmäktige i Koranen (4:136).

Muslimer tror på skillnaden mellan gott och ont. All Guds skapelse är god och om de är vana vid att göra honom nöjd, så kommer dem leda sig själva och andra till lycka. Men om de är ovana vid det så kommer dem leda sig själva och andra till ondska och ånger. “Den som handlar rättrådigt, har själv gott av det, och den som gör orätt vållar sig själv skada; deras Herre vill inte sina tjänare ont. Säger Allah den Allsmäktige i Koranen (41: 46).

Gud (Allah)

Muslimer ber endast till den enda Guden (Allah, Gud) som är den Allsmäktige, den Allvetande, den Rättvise och den som hjälper hela mänskligheten. Han har varken fött eller blivit född. Han är Jordens och Himlarnas ljus. Han är den som är mest nåderik, mest barmhärtig, den första, den sista och den eviga. Om Jesus kallade Allah "far", så är detta endast ett tecken på Allah’s barmhärtighet och genorisitet. Men, detta betyder inte bokstavligen att Allah är hans far.

Islam’s Principer

De  följande plikterna förväntas varje Muslim  att upphålla.

  1. Stark tro på existensen av endast en Gud (Allah) och att den inte finns någon Gud utom Allah och Muhammad är Allahs Sändebud.

  2. Bönen: för att rena kroppen och upphöja själen.

  3. Fastan: för att förbättra kropp och själ. Fastan är ett botemedel för kroppen, en slags polering av själen för att uppnå en bättre medkänsla för människor, djur och växter, samt en form av träning för människans tålamod och ett sätt att stärka deras vilja.

  4. Allmoseskatten: för att skapa sympati mellan de rika och de fattiga. De som har råd ger de fattiga en del av deras kapital varje år, närmare sagt, 2.5% av deras inkomst, förutsatt att detta kapital är större än värdet på 85 g av 21Kt guld. Detta belopp är minimum beloppet som är obligatoriskt för Muslimen att betala men det är samtidigt rekomenderat för dem att ge mer och låta deras godhet överflöda. En av de mest viktiga plikterna för en Muslim är att hjälpa  de fattiga och sympatisera med dem.

  5. Pilgrimfärd till Mecka: Varje Muslim måste besöka Mecka minst en gång under hans/henne liv om ekonomin samt omständigheterna gör det möjligt att utföra denna pilgrimsfärd. Muslimer dyrkar ingen idol eller profet varken när de befinner sig på pilgrimsfärd i Mecka eller när de befinner sig någon annanstans, all dyrkan tillägnas endast Allah, Gud.

Inget Religions tvång i Islam

Den heliga Koranen lär människorna att ingen ska tvingas att tro på en viss tanke eller religion samt att varje våldshandling är förbjuden förutom när det gäller självförsvar. Det bör nämnas att alla Islamiska krig bekämpades i självförsvar. Om det senare var ledare i Islamiska länder som utförde krig för att vinna personlig makt och för värdsliga nöjens skull så är det ingenting som Islam kan beskyllas för då dessa män inte agerat i enlighet med Islams lära som förbjuder sådana krig, till skillnad från deras Muslimska förfäder.

Man får inte glömma att det både har funnits och finns många icke-Muslimer som har utfört våldsbrott och krigshandlingar i deras religions namn trots att religionen i sig är oskyldig gällande deras brott.

Islam ger människorna frihet att bestämma över sin egen tanke och handling. Den tilltalar Människans själ utan att ta till våld eller behöva göra det. För att vara en Muslim så behöver du inte gå igenom ritualer eftersom Islam är inte bara en välspridd religion, men den är även religionen som är i komplett harmoni med människans natur. Varje barn är  av naturen redo att bli Muslim. Profeten Muhammad (frid vare med honom) sa: “Varje barn är fött i ett naturligt tillstånd av ‘Fittrah’ (dvs att helt naturligt erkänna att det inte finns någon Gud förutom Gud och att underkasta sig hans vilja), men det är hans föräldrar som gör honom till jude, kristen eller ateist.” (Berättad i Ahmed).

Man blir Muslim genom att erkänna Guds existens och underkasta sig hans vilja.

Jag är Muslim: En Man av Fred

  • Jag tror på endast en Gud (Allah). Han är skyddaren, den "Odelbara”, och hans kunskap är med oss överallt, Han är inte bunden till en särkild plats. “Det är Han som har skapat himlarna och jorden under sex dagar och som tronar över skaplsen i sin allmakts härlighet. Han vet vad som tränger ner i jorden och vad som utgår därifrån och Han vet vad som sänker sig från himlen och vad som stiger upp mot den. Han är med er var ni än befinner er och Gud ser allt vad ni gör. Säger Allah den allsmäktige i Koranen (57:4).

  • Ingen är som honom, ingen liknar honom och Han är skaparen av allting. Jag tror på hans profeter utan att skilja mellan Moses, Jesus eller Mohammed (Frid vare över dem alla). Jag åkallar endast Allah för stöd, vägledning och förlåtelse för mina misstag, direkt utan någon assistens eller förmedlare. Jag upphör aldrig med att  åkalla Allah, och jag känner att han är med mig överallt. Han är domaren av alla mina gärningar och jag lyder hans befallningar som står nedskrivna i den heliga koranen.

  • Jag följer lärorna i Islam: Bönen, fastan, almosan och pilgrimfärden till Mecka. För övrigt så är självmord och mord förbjudna eftersom Islam kräver av människor att leva i fred. Jag begår inte äktenskapsbrott och jag undviker lockelser som kan leda till mitt eget fördärv och avvikelse från den rätta vägen eftersom jag är medveten om att människan är svag via naturen. “Håll er borta från alla frestelser tll otukliga handlingar. Sådant är skamlöshet och en ond väg.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (17:32).

  • Den riktiga lyckan är den som uppnås utan att man känner ånger efteråt. En sådan lycka uppnås av sinnelagets höga känslosamhet och skyddas av styrkan i själen. Ett bra exempel är historien om en man som ville begå äktenskapsbrott men hans samvete hindrade honom från det. När han sedan blev full så kunde han inte hjälpa det och gav efter för lusten och det gick så långt att han dödade den gode mannen som försökte stoppa honom och denne mans kvinnliga släkting. Han mördade den som med rätta försökte stoppa honom då han var påverkad av alkohol. Alkholen är nämligen skyldig till många synder som begås och är förbjuden att dricka i Islam.

  • Jag satsar inte pengar, inte ens små summor, eftersom en hasardspelare inte respekterar sina intjänade pengar. Att placera ens tur i de kort han får i spel eller liknande är en skamlig svaghet i personligheten. “Troende! Rusdrycker, och spel om pengar, alla hedniska bruk och spådomskonst är ingenting annat än Djävulens skamliga påfund; håll er borta från från allt sådant, för att det skall gå er väl i händer.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (5:90).

  • En Muslim varken lånar eller lånar ut pengar med ränta eftersom det är vägen till förödelse. En Muslim ska ge lån till de behövande om han/hon kan och ge lånetagaren tid att kunna betala tillbaks lånet utan att det skapar en ekonomisk kris hos denne, “Troende! Frukta Gud och avstå, om ni är sanna troende, från utestående ockervinst. Gör ni inte det skall ni veta att ni befinner er i krig med Gud och hans sändebud. Men om ni ångrar vad ni har gjort har ni rätt att återfå ert kapital, ni skadar ingen och lider själva ingen skada. Och om den skuldsatte är i ett trängt läge, ge honom då anstånd tills dess han med lätthet kan betala. Men det är bättre för er att efterskänka skulden – om ni bara visste vilken förtjänst som ligger i detta.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (2:278-280).

  • En Muslim skvallrar inte om andra eller säger onda saker om andra Muslimer. Den som förtalar andra likställs i Koranen vid den som äter köttet av sin döde broders kropp. Detta gäller även människor som snedvrider andra människors rykte bakom deras ryggar medan de inte får någon chans att tala för sig själva. “De troende är bröder. Försona därför två bröder som är oense och frukta Gud – kanske skall ni erfara barmhärtighet. TROENDE! Män skall inte göra narr av andra män – det kan hända att de som de gör narr av är bättre än de själva. Och kvinnor skall inte göra narr av andra kvinnor – det kan hända att de som de gör narr av är bättre än de själva. Och förtala inte varandra och ge inte varandra skamliga öknamn som leder tanken till synd och lastbarhet, och de som beter sig så och inte ångrar det gör sig skyldiga till en svår orätt. Troende! Undvik i möjligaste mån att göra lösa antaganden och förmåda det ena och den andra om varandra; det kan ligga synd i sådana antaganden. Och spionera inte på varandra och tala inte illa om andra bakom deras rygg. Eller skulle någon av er vilja äta sin döde broders kött? Nej! Den tanken skulle ni finna vämjelig!”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (49:10-12).

Tro och Handling

Tro utan handling är okomplett. Enbart tro är inte tillräckligt om tron inte förvandlas till gärningar. Muslimer tror att Allah dömer människans gärningar och att de borde bära konsekvenserna av dem, antingen i detta liv eller på domedagen. Varje Muslim är ansvarig för sina egna gärningar eftersom ingen är skyldig för andra människors misstag. “Vid den flyende tiden! Människan förbereder helt visst sin egen undegång, utom de som tror och lever ett rättskaffens liv och råder varandra att bära motgång med tålamod. Säger Allah den allsmäktige i koranen (103:1-3).

Islam och Samhället

Kvinnans Status i Islam

Män och kvinnor är av samma ursprung och de har likadana själar. Allah skänker de båda en intellektuell och medfödd förmåga att utföra sina plikter. I Islam så bär både män och kvinnor plikter och båda dem ska leva sitt liv enligt det faktum att  båda har en unik natur.

Den normala situationen för en Muslimsk kvinna, som en fru, är att lyda sin man, och som en mor att ta hand om barnen. Med andra ord, en kvinna borde spendera en stor del av sin tid på att sköta hemmet eftersom det är hennes  essentiella plikt.

Men, om en kvinna måste jobba så kan hon göra det genom att följa Islams principer, och att välja ett jobb som är passande för hennes natur som exempelvis lärare, sjuksköterska, barnläkare osv. En man får inte be sin fru att göra något som är förbjudet i Islam och är beordrad att behandla henne med respekt och godhet. Han är även ansvarig för att försörja henne och barnen och se till att deras behov tillgodoses. Att kvinnan är ansvarig för att sköta hemmet betyder inte att mannen inte också ska hjälpa till med barnen och hemmet men eftersom mannen ska arbeta för att få fram pengar till familjen så ligger huvudansvaret för skötseln av hemmet på kvinnan. Profeten Mohammed (Frid vare över honom) brukade hjälpa till hemma. Det är inte tillåtet för en kvinna att lyda sin man om han ber henne göra något som inte är accepterat inom Islam. För att harmoni ska råda i förhållandet ska båda partnerna visa hänsyn till varandras viljor och åsikter så länge som viljan inte går emot Islam. Det Islamiska äktenskapet är baserat på ömsesidig respekt och godhet, och inte på diktatur. Att en kvinna ska lyda sin man i Islam betyder inte att han är en diktator som har rätt att förtrycka henne, det är snarare ett stort ansvar som Allah har lagt på mannen som han även kommer att stå till svars för på domedagen då han kommer att frågas om sin ’’flock’’ dvs familj och hur han ledde dem.

I Islam så får kvinnor respekt och har rättigheter och om de har behandlats dåligt i vissa ställen i Östern så är detta ett resultat av att INTE följa Islams lära. “Och till hans under hör att Han har skapat hustrur åt er av er egen art, så att ni kan finna ro hos dem, och Han har låtit kärlek och ömhet uppstå mellan er. I detta ligger helt visst budkap till människor som tänker.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (30:21).

Profeten Muhammad (Frid vare över honom) sade: "Den bästa muslimen i fråga om tron är den som har det bästa uppförandet, och den bästa av er som har det är den som har det bästa uppförandet med sin hustru." [Tirmidi]

Påståenden Av Fiender Till Islam

De hatiska idéer som propaganderas mot Islam i böcker skrivna av fanatiker är inte sanna. Inte nog med det, utan de har sannerligen gått långt over gränsen genom att sprida sådana falska påsåenden i deras böcker som har publicerats världen runt.

En rättvis betraktare borde först bekanta sig själv med de fundementala specifikationerna av ämnet för att kunna forma den rätta åsikten om det. Sådana fanatiker tjänar tydligen själviska och rasistiska intressen eftersom de ignonerar handlingarna utförda av Väst mot Öst medan de påstår att de bekämpar orättvisa och skyddar de förtryckta. De fokuserar istället på att sprida medvetna lögner om Islam och förvrida Islams lära.

Vad är de reformer som de styrande i Väst vill tvångs-introducera till Öst?

Är de att försvaga och förstöra en nation genom att sprida alkoholism, prostitution och krig? Är de att låta dem välja mellan att antingen bli en nation som helt sätter Guds befallningar åt sidan eller att bli invaderade och smutskastade?

Jämlikhet och Broderskap i Islam

Islam är religionen av monoteism och jämlikhet mellan mänskligheten som etableras för deras skapares skull. Trots skillnaden i status mellan människorna så måste de samarbeta och ha ömsesidiga relationer och sympati. Exempelvis så borde den rike hjälpe den fattige. Sådana utbytbara plikter existerar även i det som vi kallar det kosmpolitiska systemet.

Fördom och diskrimination pga ras, färg, och kultur existerar inte i Islam där mänskligheten ses som en familj i vilken den vite och den svarte blandas ihop till en enhet: broderskap. “Människor! Vi har skapat er er från en man och en kvinna, och Vi har gjort er till folk och stammar, för att ni ska lära känna varandra. Inför Gud är den bästa bland er den vars Gudsfruktan är djupast. Gud vet allt, är underrättad om allt.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (49:13).

Personligt Omdöme

Islam uppmuntrar individens synpunkt och respekterar tron/åsikten av varje person inom gränserna av en korrekt förståelse av den sanna religionen. “Säg (dvs Muhammad): Ett råder jag er till, nämligen att ni två och två eller var man till sig vänder er till Gud och ber Honom visa er sanningen, och att ni sedan noga rannsakar era hjärtan. Er landsman (Muhammed) är inte besatt av andar; vad han gör är att varna er om det stränga straff som han ser hota er.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (34:46).

Islam och Vetenskap

Islam betraktar förvärvandet av så mycket kunskap som möjligt en plikt ålagd varje Muslim. “Troende! När ni under era sammankomster uppmanas "Res er" – res er utan att dröja. Då skall Gud upphöja dem bland er som är sanna troende och dem som har fått kunskap, till högre rang. Gud är fullt Medveten om allt ni gör.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (58:11).

Islam och Arbete

Profeten Muhammad (Frid vare över honom) sade: “Betala en arbetare hans lön innan hans svett har torkat”. [Åteberättad av Ibn Majah]. Vilket arbete som helst som ger människan goda inkomster att liva hederligt är ett respektabelt arbete eftersom arbetslöshet är en missgörning.  “Säg (O Muhammad): Handla! Gud kommer att iakta era handlingar och Hans sändebud och de troende likaså. Och ni kommer att föras tillbaka till honom som känner allt det som är dolt för människor och det som de kan bevittna, och då skall Han låta er veta vad era handlingar var värda.” Säger Allah  den allsmäktige i Koranen (9:105).

Den Ekonomiska Teorin i Islam

Varje Islamisk regering måste möta de  de essentiella behoven av varje medborgare: boende, mat och kläder.

Den Islamiska ekonomi-teorin var tillämpad under många århundraden och den nådde stor succé. Islam försäkrar arbetarna belöning för deras arbete oavsett kvantiteten av deras ansträngning och enligt arbetets natur. Privat egendom är det naturliga resultatet av ihärdigt arbete. Islam respekterar därför privat egendom, och föjaktligen så skyddar Islam alltså det viktigaste motivet för arbete likaså livet.

Arv i Islam

Det är endast naturligt att människan, av instinkt, ser fram emot att föreviga sitt namn på jorden. Detta är fullbordat när man ser sina barn och barnbarn bevara sitt namn. Därför så bemödar han sig effektivt att spara till dem. Dessa besparningar är betraktade som en viktig faktor av utveckling och de är grunden för arv. Samtidigt så är arv ett sätt att distributera och omfördela  rikedom i Islam, eftersom fruar, söner och döttrar har en del i fadern/mannens  förmögenhet. Om en far inte har en son så får hans fru, far, mor, bröder och döttrar ärva hans förmögenhet. På så vis så är arv ett sätt att distributera förmögenhet istället för att samla ihop det i ett par få händer vilken kan leda till formandet av en feodal klass. Sådan fördelning uppnår även rättvisa och solidaritet mellan avkomlingarna och deras släkt .

Dessutom så betraktar Islam människan en agent som ärver pengarna, som egentligen tillhör Allah. Därför måste agentena använda sig av förmögenheten på  ett sätt som begynnar mänskligheten. “Låt inte dem som ännu inte har förstånd få råda över egendom som Gud har anförtrott åt er för deras uppehälle, men använd den för att förse dem med vad de behöver av mat och kläder och ha alltid ett vänligt ord för dem.”, Säger  Allah den allsmäktige i Koranen (4:5).

Därför bör den som ännu inte nått mynding ålder eller förstånd förhindras från att slösa bort sina pengar. Trots att människan har rätt att inneha en förmögenhet så är det fortfarande betraktat som en nationell förmån som borde skyddas. När en Muslim slösar sina pengar på ett opassande sätt så ska skötseln av hans/hennes förmån lämnas över till en beskyddare från hans/hennes släktingar. En som tar hand om ett faderlöst barn som själv har ärvt pengar ska ge tillbaks de pengarna till barnet efter att barnet kommit i giftasvuxen ålder förutsatt att han eller hon är förståndig nog att ta hand om dem, i vilket fall som helst så tillhör dessa pengar barnet och ska spenderas på honom/henne.

Byte

Byte betraktas som en av de stora pelarna av ekonomin i Islam eftersom det utgör 90% av sätten att nå vinst. Därför så har Islam många stränga regler för att garantera ärlighetet i affärsbyten.

Profeten Mohammed (Frid vare över honom) sa: “Byte är av val förutom när de två parterna separerar. Om de två parterna talar sanning och uttrycker sig klart så skall deras affär vara välsignad, och om de döljer information och ljuger så kommer välsignelsen av deras affär utplånas.” [Bukhari].

Monopol

Monopol över mat, dvs att man gör en viss vara mer eftertraktad så att dess pris går upp är förbjudet i Islam. Islam har satt reglerna som reglerar internationellt byte i enlighet med mänsklig broderskap.

Exploatering

Exploatering, med alla dess typer, är förbjudet för att göra folks liv enklare. Om den döde inte har lämnat kvar tillräckligt med pengar för att betala av sin skuld så borde den Islamiska regeringen betala av den för att undvika kaos i bytesmarknaden.  Profeten Mohammed (Frid vare över honom) sa: "Jag är närmare de troende än vad de är själva så vem som helst av de troende som dör och lämnar en skuld så blir den min att betala och vem som helst som lämnar ägodelar, dem är till de som ska ärva av den döde." [Bukhari].

Ocker

Ocker är förbjudet i Islam eftersom den grundläggande regels säger: "Ingen vinst utan hårt arbete och inga pengar utan arbetskraft". “Gud utplånar vinsten av ockret men låter allmosornas värde växa. Gud är inte vän till dem som framhärdar i förnekelse och synd.”, Säger Allah den allsmäktige i Koranen (2:276).

För övrigt så blir den som sysslar med ocker mer och mer självisk ända tills han/hon inte längre känner några känslor av barmhärtighet.

Islams natur

Islam är den enda religionen i världen som var sänd till hela mänskligheten och för alla tider. Därför så är den karakteriserad av dessa följande drag:

  1. Islam är religionen av en mogen människa som omfamnar den av moralitet och intellektuell förmåga.

  2. Islam är religionen uppenbarad av Allah (Gud) till alla profeter som sändes till ett folk som gick vilse på grund av deras ignorans, brist på förståelse, deras underkastelse till begär och på grund av försöken att vilseleda folk.

  3. Islam beordrar alla dess följare att tro på alla profeter och sändebut som sänts av Allah oavsett om de kan deras namn eller inte.

  4. Islam prisar intellektet till den utsträckning att det har gjorts till den enda domaren i alla tvister gällande tro, socialt och personligt beteende. Därför så får intellektet den uppskattning det förtjänar.

  5. Islam kallar till ultimat jämlikhet mellan alla människor och kritiserar all nationell trend som syftar på att diskriminera mellan människor och upphöja en viss ras.

Slutligen så hoppas jag att du läste detta häfte med intresse och att du spenderar en del av din tid till att studera de toleranta lärorna av Islam för att lätta människorna från den ignorans om Islam som råder. För att lära dig om Islam så är det bästa sättet att göra det nämligen från Islams källor och inte av okunniga människor som är ute efter att sprida en fel bild av Guds religion genom att medvetet sprida lögner om Islam.

www.islamic-invitation.com

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa