FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

Kako so molili poslanci Abraham, Mojzes, Jezus in Muhammed (mir naj bo z njimi)?
Abo Karim El-Marakshy

Viewed:
1035

Kako so molili poslanci Abraham, Mojzes, Jezus in Muhammed (mir naj bo z njimi)?

Nekoč je Ahmed Deedat, veliki muslimanski učenjak, obiskal kraj Jedda v Savdski Arabiji in povedal eno izmed izkušenj iz svojega življenja.

Rekel je, da je nekoč peljal skupino kristjanov in judov na ogled džamije v Durbanu, v Južni Afriki. Ko so vstopili, si je Deedat sezul čevlje in prosil tudi skupino, da ga posnema, zatorej so se tudi vsi ostali sezuli.

Nato je Deedat vprašal skupino, če vedo, zakaj so si morali sezuti čevlje. Odgovorili so: “Ne.”

Deedat je pojasnil, da je Bog nagovoril Mojzesa, ko je bil na gori Sinaj:

Bog je rekel: »Ne hôdi sem! Sezuj si sandale z nog, kajti kraj, kjer stojiš, je sveta zemlja!« (2. Mojzesova knjiga/ Eksodus  3:5)

Medtem ko so ljudje v skupini sedeli na klopi in opazovali, se je Deedat opravičil in šel opravit obredno umivanje pred molitvijo. Ko se je umil, se je vrnil k skupini in pojasnil, da umivanje ni samo higiensko, saj se opravlja petkrat na dan, ampak ima tudi zgodovinski pomen. Ponovno je citiral:

Z njo so si Mojzes, Aron in njegovi sinovi umivali roke in noge. Kadar so šli v shodni šotor in kadar so se bližali oltarju, so se umili, kakor je GOSPOD zapovedal Mojzesu. (2. Mojzesova knjiga/ Eksodus  40:31-32)

Po obvezni molitvi, se je Deedat spet vrnil k skupini, ki je zavzeto opazovala ostale muslimane pri izvajanju poljubnih molitev. Pojasnil je raznolikost vsake drže molitve, od katerih jim je bila najbolj zanimiva izproženost na tleh. Deedat je pokazal na izproženost in rekel, da so tako molili vsi poslanci. Svojo izjavo je potrdil s citiranjem:

Abram je padel na obraz in Bog je govoril z njim ter rekel: (1. Mojzesova knjiga/ Geneza 17:3)

Abraham je padel na obraz  (1. Mojzesova knjiga/ Geneza 17:17)

Mojzes in Aron sta od občestva odšla proti vhodu v shodni šotor in padla na svoj obraz. Prikazalo se jima je GOSPODOVO veličastvo. (4. Mojzesova knjiga/ Numeri 20:6)


Józue je padel s svojim obrazom na zemljo in se mu poklonil. (Jozue 5:14)


In šel je (Jezus) malo naprej, padel na obraz in molil: (Matej 26:39)

Deedat je povedal skupini, da dobro vedo, kako častijo kristjani in judje in zdaj so celo videli, kako častijo muslimani.

Deedat je vljudno vprašal skupino, čigavo čaščenje je bolj krščansko? Skupina judov in kristjanov je soglasno odgovorila: “Prav gotovo je način muslimanov veliko bolj krščanski od ostalih.”

 

Veliko kristjanov, ki se spreobrne v islam, danes potrjuje, da so sedaj boljši kristjani. Beseda “kristjan” preprosto pomeni “slednik Krista” oziroma “Krist-jan”.

Kako torej ti ljudje, ki so sedaj muslimani, trdijo, da bolj tesno sledijo Jezusu?

Razmislimo o tem logično tako, da preučimo, kaj pravi glede Jezusa Biblija. Na primer ob branju evangelija najdemo poročanja, kako je Jezus molil s čelom na tleh, pozdravljal svoje družabnike z besedami miru in se postil določeno število dni.

Resnično veliko bivših kristjanov priznava, da so bili muslimani v vsakem pomenu besede, preden so našli potrditev svojega naravnega verovanja skozi besedilo Svetega Kur’ana, objavljenega zadnjemu poslancu Muhammedu (naj je z njim Božji mir in blagoslov).

"O verniki! Molite in klanjajte se svojemu Gospodarju! Opravljajte dobra dela, da boste dosegli, kar želite!"(PLEMENITI QUR'AN 22:77)

Tako vidimo, da je človeško razpolaganje z monoteizmom neločljivo od človeške narave.

Danes so nekateri ljudje, ki trdijo, da sledijo poti Jezusa, Abrahama in Mojzesa (naj bo mir z njimi) odstopili s poti. V primeru krščanstva so ljudje pomotoma ustvarili celotno vero o poslancu Jezusu in iz njega naredili nekaj, kar ni nikoli trdil, da je.

Sedaj se iskreno vprašaj, kdo danes resnično sledi Jezusovemu primeru? Kot verjetno veš, muslimani molijo ponižno, tako da se njihova čela dotikajo tal, vsaj petkrat na dan.

Muslimani sledijo VERI JEZUSA; veri, o kateri je govoril in jo izvrševal. Prav tako muslimani častijo istega Boga, kot ga je častil Jezus; istega Boga Abrahama, Mojzesa in Muhammeda (naj bo mir z njimi).

Prav tako se muslimani vedno pozdravijo med seboj s frazo: “Mir naj bo s tabo,” in še več -  kakor se je Jezus postil 40 dni v divjini, se muslimani postijo cel mesec v mesecu ramadanu.

Nazadnje se ponižajmo in molimo tako, kot so molili ti poslanci in zelo si dobrodošel, da si preneseš knjigo glede molitve (salah, namaz) z naše strani.

www.islamic-invitation.com

https://www.islamic-invitation.com/book_details.php?bID=1162

https://islamic-invitation.com/lang_show.php?langID=308

www.resnica-haq.com    Ljubljana, 2011

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa