FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

Cum s-au rugat acești profeți: Avraam, Moise, Isus și Muhammed (pacea fie asupra lor)?

Viewed:
1715

Cum s-au rugat acești profeți: Avraam, Moise, Isus și Muhammed (pacea fie asupra lor)?

Odată, Șeicul Ahmed Deedat, un mare savant musulman, a vizitat Jeddah, în Arabia Saudită, și a relatat acolo una dintre experiențele sale de viață.

El a spus că, odată, s-a întâmplat să ia un grup de creștini și evrei pentru a vizita o moschee din Durban, în Africa de Sud. Când au intrat în moschee, Deedat nu numai că și-a scos încălțămintea, ci a cerut și grupului să facă același lucru, prin urmare, toți și-au scos încălțămintea.

Apoi, Deedat a întrebat grupul dacă ei știu care este motivul pentru care și-au scos încălțămintea. Ei au răspuns: „Nu”. Deedat le-a explicat că, atunci când Moise (pacea fie asupra sa) a fost pe Muntele Sinai, Dumnezeu i-a vorbit lui astfel:

Dumnezeu a zis: „Nu te apropia de locul acesta! Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt.” (Exodul 3:5)

În timp ce grupul s-a așezat pe bancă și privea, Deedat s-a scuzat, pentru a efectua abluțiunea. După abluțiune, el a mers din nou la grup și le-a explicat că această practică nu este doar foarte igienic, întrucât este efectuată de 5 ori pe zi, ci are, de asemenea, o referință istorică. El a citat din nou:

Moise, Aaron şi fiii lui şi-au spălat mâinile şi picioarele cu apa aceasta; când intrau în Cortul întâlnirii şi se apropiau de altar, se spălau, cum îi poruncise lui Moise DOMNUL. (Exodul 40:31-32)


După ce a îndeplinit rugăciunile obligatorii,
Deedat a mers iar la grup, care era ocupat acum, privind cu atenție spre alți musulmani care își îndeplineau rugăciunile neobligatorii. El le-a explicat diferitele poziții ale rugăciunii, cea mai intrigantă fiind prosternarea. Deedat a spus, arătând spre prosternări: acesta este modul în care toți profeții s-au rugat. În plus, el și-a susținut afirmația, citând: 

Avram s-a aruncat cu faţa la pământ; şi Dumnezeu i-a vorbit astfel: (Geneza 17:3)

Avraam s-a aruncat cu faţa la pământ … (Geneza 17:17)

Moise şi Aaron au plecat de la adunare şi s-au dus la uşa Cortului întâlnirii. Au căzut cu faţa la pământ şi li s-a arătat slava DOMNULUI. (Numeri 20:6)

Iosua s-a aruncat cu faţa la pământ, s-a închinat … (Iosua 5:14)

Apoi a mers (Isus) puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi S-a rugat, … (Matei 26:39)

Deedat le-a spus celor din grup că ei cunosc foarte bine modurile de adorare ale creștinilor și ale evreilor, iar acum ei au examinat, de asemenea, modul de adorare al musulmanilor.

Deedat i-a întrebat politicos pe cei din grup ale cui moduri de adorare sunt mai creștine? Grupul de creștini și evrei au afirmat unanim: „Cu siguranță, modul de adorare al musulmanilor este mai creștin decât celelalte.”

 

În ziua de astăzi, mulți creștini care se convertesc la Islam mărturisesc că sunt mai buni „creștini” acum, datorită acestui lucru. Termenul „creștin” înseamnă, pur și simplu, „adept al lui Cristos”.

Așadar, cum se face că acești oameni care sunt acum musulmani practicanți declară că îl urmează acum mai mult pe Isus (pacea fie asupra sa)?

Să ne gândim logic la acest lucru, examinând ceea ce spune Biblia despre Isus (pacea fie asupra sa). De exemplu, dacă citim evangheliile, vom găsi relatări despre Isus în care acesta se roagă punându-și fața la pământ, își salută tovarășii credincioși cu expresii de pace și postește pentru perioade îndelungate.

Într-adevăr, mulți foști creștini recunosc faptul că erau musulmani în tot sensul cuvântului înainte de a descoperi confirmarea credințelor lor naturale în cadrul textului Coranului cel Sfânt, revelat profetului final, Muhammed (pacea fie asupra sa).

O, voi cei care credeți! Înclinați-vă, prosternați-vă și adorați-L pe Domnul vostru și faceți bine! Poate că voi veți izbândi!” (Coranul cel Sfânt 22:77)

Așadar, predispoziția umanității spre monoteism este inseparabilă de natura umană.

În ziua de astăzi, unii oameni care susțin că urmează calea lui Isus, a lui Avraam și a lui Moise (pacea fie asupra lor) au deviat de la cale. Iar în cazul creștinilor, oamenii au creat în mod greșit o întreagă credință despre Profetul Isus (pacea fie asupra sa) și, prin urmare, l-au transformat în ceva ce el nu a pretins niciodată a fi.

Acum întrebați-vă sincer, cine urmează cu adevărat exemplul lui Isus (pacea fie asupra sa) în ziua de azi? După cum probabil știți, musulmanii se roagă cu smerenie, cu fruntea lor atingând pământul de cel puțin cinci ori pe zi.

Musulmanii urmează Religia LUI Isus (pacea fie asupra sa); religia pe care el a propovăduit-o și a practicat-o. Astfel, musulmanii Îl adoră pe același Dumnezeu pe care Isus (pacea fie asupra sa) L-a adorat; pe același Dumnezeu al lui Avraam, al lui Moise și al lui Muhammed, pacea fie asupra lor.

De asemenea, musulmanii se salută întotdeauna unul pe celălalt cu expresia „Pacea fie asupra ta” și, mai mult, la fel cum Isus (pacea fie asupra sa) a postit timp de 40 de zile în pustietate, musulmanii postesc o lună întreagă, în timpul lunii Ramadan.

În final, haideți să fim supuși și să ne rugăm la fel ca toți acești profeți și vă invităm cu bucurie să descărcați cartea despre Rugăciuni, Prayers (Salaah), de pe site-ul nostru.

www.islamic-invitation.com

https://www.islamic-invitation.com/downloads/prophets-pray_rom.pdf

http://islamic-invitation.com/lang_show.php?lang_name=Rom%C3%A2n%C4%83%28Romanian%29&langID=208

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa