FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Articles
Morality in Islam
Islam Q & A
Misconceptions
Interactive files & QR codes
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

JEZUS EEN PROFEET VAN GOD (MOSLIMS ❤ JEZUS)

Viewed:
203

JEZUS EEN PROFEET VAN GOD

(MOSLIMS JEZUS)

JEZUS EEN PROFEET VAN GOD

Jezus is een geliefd figuur en hij wordt vereerd door miljarden mensen over de hele wereld, maar er is veel verwarring over de status van deze kolossale persoonlijkheid. Moslims en christenen houden Jezus  in hoog aanzien, maar zien hem op heel verschillende manieren.

Deze brochure is bedoeld om de problemen rond Jezus verduidelijken: Was Jezus God, of werd hij door God gezonden? Wie was de echte historische Jezus?

“Jezus als God”

Sommige christenen beweren dat "Jezus God is" of een deel van een drie-eenheid - dat hij de incarnatie van God op aarde is, en dat God een menselijke vorm heeft. Echter volgens de Bijbel werd Jezus geboren, at, sliep en bad hij en had hij  beperkte kennis; eigenschappen die niet bij God passen. God heeft eigenschappen van perfectie, terwijl de mens het tegenovergestelde is. Hoe kan dit alles twee complete tegenpolen tegelijkertijd zijn?


De islam leert dat God altijd perfect is. Te geloven dat God een mens werd, is als beweren dat God onvolmaakt is of was (op een bepaald punt in de tijd). Een christen moet zichzelf afvragen: komt het idee van een god die ooit een zwak hulpeloos kind was - iemand die niet kon overleven zonder te eten, te drinken of te slapen - van dezelfde Almachtige God die was beschreven in het Oude Testament? Zeker niet.

Men kan zich afvragen: "Als God álles kan doen, waarom is hij dan geen man geworden?" Per definitie doet God geen goddeloze daden. God doet niet iets dat Hem tot iets anders dan God zou maken. Als God mens werd en menselijke eigenschappen aannam, dan zou Hij noodzakelijkerwijs niet langer God zijn.

Sommige dubbelzinnige verzen van de Bijbel kunnen ten onrechte worden toegepast om aan te tonen dat Jezus in zekere zin goddelijk is. Maar als we kijken naar de duidelijke directe verzen van de Bijbel, zien we telkens weer dat er naar Jezus wordt verwezen als een buitengewoon mens en niets meer. De Bijbel bevat vele verzen waarin Jezus spreekt en zich gedraagt alsof God een afzonderlijk wezen aan zichzelf is. Bijvoorbeeld:

  • Jezus knielde toen en bad diep voorovergebogen (Mattheüs 26:39) Als Jezus God was, waarom zou Hij dan knielen en bidden? En tot wie zou Hij dan bidden?

  • De Bijbel noemtJezuseenprofeet(Mattheüs 21:10-11), dus hoe kanJezusGodénGodsprofeetop hetzelfde moment zijn?

  • Jezus zei, ik ga naar mijn Vader, want de Vader is meer dan ik..” (Johannes 14:28)

  • Jezus zei: “……..dat ik opstijg naar mijn Vader, die ook jullie Vader is, naar mijn God, die ook jullie God is..” (Johannes 20:17) Als Jezus God was, waarom zou hij dan zeggen: "mijn God en uw God", en tot wie steeg hij op?

Als JezusGodwaszouhij duidelijk hebben gezegd tegen de mensen dat zij hem moeten aanbidden, en dan zouden er hierover duidelijkeverzen inde Bijbel zijn, maar hijdeedhet tegenovergestelde en hij keurde het af dat iemand hem zou aanbidden:  “Entevergeefsaanbidden zij mij" (Matteüs15:9).

“Zoon van God”

Sommige christenen beweren dat Jezus de Zoon van God is. Wat betekent dit eigenlijk? Waarlijk, God is ver verwijderd van het hebben van een fysieke en letterlijke zoon. Mensen hebben menselijke kinderen. Katten hebben kittens. Wat betekent het voor God om een kind te hebben?

In plaats van het letterlijk te nemen, vinden we dat de term "Zoon van God" in de vroegste bijbelse talen symbolisch werd gebruikt voor een "rechtvaardige", en gebruikt werd voor David, Salomo en Israël - en niet uitsluitend voor Jezus: "... Israël is mijn eerstgeboren zoon "(Exodus 4:22). In feite werd iedereen die rechtvaardig is aangeduid als Gods 'zoon': “Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God” (Romeinen 8:14).

“Het past Allah niet om een zoon te hebben. Verheerlijkt en Verheven is Hij (boven alles wat zij met Hem verenigen). Wanneer Hij tot iets besluit, dan zegt Hij er slechts tegen: ‘Wees’ en het is.” Koran 19:35

“Vader en Heer”

Ook wanneer het woord 'Vader' wordt gebruikt om te verwijzen naar God moet dat niet letterlijk worden genomen. In plaats daarvan is er een manier om te zeggen: God is de Schepper, Onderhouder en Opperste Meester van alles. Er zijn vele verzen voor ons om deze symbolische betekenis van het woord 'Vader' te begrijpen, bijvoorbeeld: "Een God en Vader van allen" (Efeziërs 4:06).

Jezuswordtsomsdoor de discipelen ook 'Heer' genoemd. Dezeterm wordt gebruikt inde oorspronkelijke talenvan de Bijbel, voorGoden voor demensenin hoog aanzien. Inhet Griekse NieuweTestamentwordt bijvoorbeeld de term ‘kyrios’ voor zowel

'Heer' als voor de eigenaar van de wijngaard (Matteüs 20:8) gebruikt, en ook voor de meester die de ongehoorzame knecht slaat (Lukas 12:42-47) .

In andere delen van de Bijbel wordt Jezus door de discipelen zelfs een 'dienaar' van God genoemd: de God van onze voorouders heeft aan Jezus, zijn dienaar, de hoogste eer bewezen.” (Hand. 3:13) Hier kan men duidelijk zien dat als 'Heer' gebruikt is om te verwijzen naar Jezus, het een titel van respect is en niet van goddelijkheid.

Jezus: De Profeet

In het jodendom wordt Jezus (vrede zij met hem) ontkend als de Messias. Dit staat in schril contrast tot het christendom waar hij wordt vereerd als een godheid, of als de zoon van God. De islam neemt de middenweg en erkent Jezus als een eervolle Profeet en Boodschapper van God, evenals de Messias. Maar moslims aanbidden hem niet - aanbidding is alleen voor God, Die Jezus en alles wat bestaat geschapen heeft.

 “Jezus zei: ‘Waarlijk!  Ik ben een slaaf van Allah. Hij heeft mij het Boek gegeven en mij tot profeet gemaakt.” Koran 19:30

Wonderbaarlijke geboorte

Volgens de Koran is de engel Gabriël in de vorm van een man naar Maria, de edele maagd gezonden om haar te informeren over een kind wat op wonderbaarlijke wijze - zonder vader- geboren zou worden.

“Hij (de engel Gabriël) zei: ‘Ik ben slechts een Boodschapper van jouw Heer opdat ik je een reine zoon mag schenken.’ Zij zei: ‘Hoe kan ik een zoon krijgen terwijl geen man mij heeft aangeraakt, ik ben geen onzedelijke vrouw!’ Hij zei: ‘Zo (zal het zijn), jouw Heer zei: ´Dat is gemakkelijk voor Mij, en (Wij scheppen hem) opdat Wij hem tot een Teken voor de mensheid maken en als een genade van Ons. En het is een zaak die (reeds) besloten is.” Koran 19:19-21

Sommigen beweren dat deze wonderbaarlijke geboorte het bewijs is van Jezus' goddelijkheid. Maar Jezus was niet de eerste die ​​zonder vader ontstond; Profeet Adam (vrede zij met hem)  had nch een vader noch een moeder. God zegt:

“Waarlijk, (de schepping van) Jezus is bij Allah zoals (de schepping van) Adam; Hij schiep hem uit aarde, vervolgens beval Hij hem: ´Wees!´En hij was. Dit is de waarheid van jullie Heer, wees niet een van degenen die twijfelen.” Koran 3:59-60

Als Jezus wordt aanbeden omdat hij geen vader heeft, dan verdient toch zeker Adam meer aanbidding, omdat hij is gecreëerd zonder vader én moeder.

De wonderen van Jezus

Jezus werd op wonderbaarlijke wijze -zonder vader- verwekt en presteerde ook grote wonderen door de wil en de toestemming van God. Hij sprak al als baby in de wieg om zijn moeder te verdedigen tegen de mensen die haar beschuldigden van ontucht. De Koran zegt ook dat Jezus de doden tot leven bracht, de melaatsen genas  en de blinden weer liet zien; alles door de wil van God.

Het feit dat Jezus (vrede zij met hem) wonderen verrichtte, betekent niet dat hij iets meer dan een nederige dienaar van God is. In feite deden veel Boodschappers wonderen, zoals Noach, Mozes en Mohammed (vrede zij met hen allen) en deze wonderen vonden slechts plaats door het gebod van God om de authenticiteit van de Boodschapper aan te tonen.

De boodschap van Jezus

De profeten van het Oude Testament zoals Abraham, Noach en Jona hebben nooit gepredikt dat God onderdeel is van een drie-eenheid, en zij geloofden niet in Jezus als hun verlosser. Hun boodschap was eenvoudig: er is één God en Hij aleen verdient uw aanbidding. Het is niet logisch dat God voor duizenden jaren profeten stuurt met dezelfde essentiële boodschap, dan plotseling verandert en beweert dat Hij nu een onderdeel is van een drie-eenheid en het geloof in de goddelijkheid van Jezus bepaald om gered te worden.

De waarheid is dat Jezus dezelfde boodschap verkondigde als alle profeten in het Oude Testament. Er is een passage in de Bijbel die deze belangrijkste boodschap benadrukt. Een man kwam naar Jezus en vroeg:‘Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?’  Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer. “ (Markus 12:28-29)

Dus het grootste gebod, het belangrijkste geloof volgens Jezus, is dat God Eén is. Als Jezus God was zou hij hebben gezegd: 'Ik ben God, aanbidt mij.' Integendeel, hij herhaalde slechts een vers uit het Oude Testament wat bevestigt dat God Eén is.

Dit in lijn met de missie van Jezus, zoals onderwezen in de islam, waar Jezus was gezonden naar de kinderen van Israël om de boodschap van de profeten uit het verleden bevestigen - om te geloven in de Ene Ware God.

 “En toen Jezus met (Onze) duidelijke bewijzen kwam, zei hij: ´Waarlijk, Allah! Hij is mijn Heer en jullie Heer. Aanbidt dus alléén Hem. Dit is het (enige) rechte Pad.” Koran 43:63-64

Als een eervolle gehoorzame Boodschapper van God, onderwierp Jezus zich vrijwillig aan Gods geboden. Als zodanig was hij een "moslim" - wat verwijst naar iedereen die zich onderwerpt aan de wil en de geboden van God.

Jezus in de Islam

Jezus werd als een eervolle Profeet gezonden door God om op te roepen naar de aanbidding van God alleen. Dit staat duidelijk in de Bijbel en de Koran bevestigt het. Het islamitische geloof over Jezus verduidelijkt wie de echte Jezus was, met behoud van het zuivere geloof over God en Zijn volledige Grootheid, Uniciteit en Perfectie.

Wij nodigen u uit om verder te kijken en de islam te onderzoeken. Het niet zomaar een andere religie. Het is dezelfde boodschap gepredikt door Noach, Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed - vrede zij met hen allen. Islam betekent ´onderwerping aan God ' en het is een natuurlijke en complete manier van leven die iemand aanmoedigt om de nodige aandacht te geven aan zijn relatie met God en Zijn schepping. De islam leert dat God de Rechtvaardige en de Barmhartige is en God hoeft zichzelf niet op te offeren om zonden te vergeven, noch wordt iedereen "in zonde geboren". God oordeelt iedereen op basis van hun eigen daden en iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

De islam leert ons alle profeten van God lief te hebben en te respecteren, maar hen liefhebben en respecteren betekent niet dat we hen moeten aanbidden, omdat aanbidding uitsluitend te danken is aan God. Jezus erkennen als een profeet van God en een moslim worden betekent niet dat u uw christelijke identiteit wijzigt of verliest. Het betekent: teruggaan naar de oorspronkelijke en zuivere leer van Jezus.

www.islamic-invitation.com

https://www.islamic-invitation.com/language/199/Dutch-Nederlands

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa