FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestWhatsAppInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Articles
Morality in Islam
Islam Q & A
Misconceptions
Interactive files & QR codes
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

VIDENSKAB I ISLAM

Viewed:
224

VIDENSKAB I ISLAM

Quranen er den sidste åbenbaring fra Gud til menneskeheden. Selv om Koranen blev (åbenbaret for over 1400 år siden) den er primært ikke en videnskabelig bog, så dog indeholder den videnskabelige kendsgerninger, der først er opdaget af videnskaben for nyligt, ved hjælp af avanceret teknisk udstyr. Desuden fremmer den ikke en anti-videnskabelig holdning, men snarere opfordrer den til videnskabelig efterforskning. I sandhed, ved at studere og forstå skabelsens natur, gør det folk i stand til yderligere at påskønne deres Skaber og omfanget af Hans herredømme.

DEN MENNESKELIGE FOSTERUDVIKLING

I Quranen taler Gud om stadierne i det menneskelige fosters udvikling.

Vi skabte mennesket af det fineste ler – Siden satte Vi det som en dråbe i en solid bolig – Dråben gjorde Vi til levret blod (en ALAQAH, igle, ophængt ting og blodklump) Så gjorde Vi den (alaqah) til en ”mudghah” (tygget substans)

 Quran   23:12-14

Figur 1. Tegningen illustrerer lighederne i udseende mellem en igle og et menneskeligt foster på alaqah stadiet.

Det arabiske ord alaqah har tre betydninger: (1) IGLE – ved at sammenligne en igle med et foster på alaqah stadiet, finder vi ligheder. På dette stadie får fosteret også næring fra moderens blod, lig en igle (se figur 1). (2) EN OPHÆNGT TING – dette er, hvad vi ser i figur 2. (3) BLODKLUMP – det ydre udseende af fosteret og dens hinder under alaqah stadiet ligner en blodklump. Dette er på grund af de store mængder blod, der er til stede under dette stadie. (se figur 3).

Figur 2. På dette diagram kan man se, hvordan fosteret er ophængt i livmoderen (uterus) på alaqah stadiet. (The Developing Human, Moore and Persaud, 5th ed., p. 66).

Figur 3. Diagram over det primitive blodomløb i et foster på alaqah stadiet. (The Developing Human, Moore and Persaud, 5th ed., p. 65).

Det næste stadie, der nævnes, er mudghah stadiet, hvilket betyder ”en tygget substans”. Hvis man tog et stykke tyggegumme og tyggede det, og så sammenlignede det med fosteret på dette stadie, ville man konkludere, at fosteret har lighed med en tygget substans. Dette er på grund af somitterne (celler, der former rygraden) på bagsiden af fosteret, der ifølge Dr. Moore og Persaud til en vis grad ligner tandaftryk i en tygget substans. (se figur 4).

Figur 4.

A) Tegning af et foster på mudghah Her kan man se somitterne på bagsiden af fosteret, der ligner tandmærker. (The Developing Human, Moore and Persaud, 5.th ed. p. 79).

B) Fotografi af et stykke tyggegummi, der er blevet tygget.

40 DAGE I LIVMODEREN

Professor Simpson er leder af afdelingen for obstetrik og gynækologi, og professor i molekulær og menneskelig genetik på Baylor College of Medicine, Houston. Efter at have studeret de følgende to udsagn af profeten Muhammad (fred være med ham):

”I hver eneste af jer bliver alle skabelsens elementer samlet i jeres moders liv inden for 40 dage...”

og

”Når fosteret er fyldt 42 dage, sender Gud en engel til det, som former det og skaber dets hørelse, syn, hud, kød og knogler...”

Han noterede, at de første 40 dage udgør en tydelig afgrænset fase i fosterudviklingen.

Ifølge den moderne videnskab, er slutningen på den sjette uge (42 dage) det tidspunkt, hvor fosterudviklingen af lemmerne er på sit højeste. Dette er højdepunktet i den rivende udvikling, der finder sted mellem fjerde og ottende uge.

Han var især imponeret af den absolutte præcision og nøjagtighed i udsagnede fra profeten Muhammed (fred være med ham).

DE TO HAVE, DER IKKE BLANDES

Angående havene siger Gud:

Han har ladet de to have, der mødes, flyde frit. Der er en barriere imellem dem, som de ikke kan overskride. Quran 55:19-20

Den videnskabelige kendsgerning, at have med forskellige egenskaber ikke bliver blandet, er først blevet opdaget for nyligt af havforskere. En fysisk kraft, kaldet adskillelseszonen forhindrer vandet fra nabohavene i at blandes, grundet forskellen i disse vandes tæthed. Det er som, der er en tynd væg mellem dem. (figur 5, herunder).

SKABELSEN AF ALT LEVENDE AF VAND

Gud har skabt hvert eneste levede væsen af vand. Nogle af dem kommer frem på bugen, andre på to ben og atter andre på fire. Gud skaber, hvad Han vil. Gud er i stand til alt. Quran 24:45

Vand er hovedbestanddelen i organisk stof. Mellem 50-90% af levende væsners vægt består af vand. Derudover er 80% af celleslim (grundlæggende cellemateriale) vand. Analysering af celleslim fandt først sted hundreder af år efter åbenbaringen af Quranen.

BJERGE SOM STABILISATORER

Bjerge spiller en vigtig rolle i stabiliseringen af jordskorpen, ved at forhindre, at den ryster. Gud har sagt i Quranen:

Han satte urokkelige bjerge på jorden, så den ikke ryster under jer... Quran 16:15

Ligeledes er den moderne teori om pladetektonik enig i, at bjergene virker som stabilisatorer for jorden. Kendskabet til bjerges rolle som stabilisatorer er først begyndt at blive forstået af videnskabsmænd udfra pladetektonikkens rammer.

HVAD SIGER MODERNE VIDENSKABSMÆND?

Dr. Keith L. Moore, Professor Emeritus i anatomi og cellebiologi, var vicedekant i grundlæggende videnskaber ved det medicinske fakultet, såvel som formand for afdelingen for anatomi. Han er forfatter til bogen ved navn: The Developing Human, der er oversat til otte sprog, og blev valgt af en komite i USA, til at være den bedste bog, skrevet af en enkelt person.

Under en konference erklærede Professor Moore: ”Det har været mig en stor glæde at hjælpe med til at klargøre udsagn i Quranen, vedrørende menneskets udvikling. Det står klart for mig, at disse udsagn må være kommet til Muhammad fra Gud, fordi næsten al denne viden først blev opdaget mange århundreder senere. Dette beviser for mig, at Muhammad må have været et sendebud fra Gud”.

Dr. T.V.N. Persaud, Professor i anatomi, professor i pædiatri og børns helbred og professor i obstetrik, gynækoligi og forplantningsvidenskab ved Manitoba Universitetet, Canada, var formand for anatomiafdelingen i 16 år. Han er forfatter eller redaktør til 22 lærebøger og har udgivet over 181 videnskabelige artikler. Han modtog den fornemste pris, der gives indenfor anatomi i Canada: J.C.B. Grant Award, fra sammenslutningen af canadiske anatomister.

Da han blev spurgt om de videnskabelig mirakler i Quranen, som han havde forsket i, erklærede han følgende: ”Du har en analfabet, der fremsætter dybsindige udtalelser og erklæringer af videnskabelig natur, der er forbløffende nøjagtige. Og jeg personligt kan ikke se, hvordan dette kun kan være et tilfælde. Der er alt for mange nøjagtigheder, og ligesom Dr. Moore, har jeg ingen problemer med, at det var en guddommelig inspiration eller åbenbaring, der førte ham frem til disse erklæringer”.

KONKLUSION

Denne pjece har blot givet et glimt af de mange videnskabelige facts, der er nævnt i Quranen. Grundet pladsmangel kunne vi ikke inkludere emner som: vandets cyklus, oceanerne, astronomi, historie, den menneskelige anatomi, flora og fauna. Disse videnskabelige kendsgerninger blev åbenbaret for over 1400 år siden, da det tekniske udstyr og viden var utilstrækkelig til at gøre sådanne opdagelser. Dette beviser, at ikke kun disse facts, men også resten af Quranen blev guddommeligt åbenbaret af den Ene, Sande Gud, Der skabte universet og alt, hvad det indeholder. Vær en af dem, der læser og opdager skønheden og sandheden i Quranen, så at du kan opdage skønheden og sandheden om denne verden og verden i det hinsides.

www.islamic-invitation.com

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa