FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestWhatsAppInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Articles
Morality in Islam
Islam Q & A
Misconceptions
Interactive files & QR codes
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

QURANEN - DEN SIDSTE ÅBENBARING TIL MENNESKEHEDEN

Viewed:
237

QURANEN - DEN SIDSTE ÅBENBARING TIL MENNESKEHEDEN

Hvad er Quranen? Guds ord

Quranen er Guds bogstavelige ord. Den Al-Mægtige (Allah på arabisk) åbenbarede den til profeten Muhammad (fred være med ham) gennem englen Gabriel.

”Skriften er nedsendt fra Gud, Den Almægtige og Den Vise”. Quran 39:1

Vejledning for menneskeheden

Quranen er ”en retledning til menneskene...som klare beviser på retledningen og sondringen” Quran 2:185. Den giver anvisninger til at hjælpe med at dømme mellem godt og ondt, uden hvilken mennesket virkelig er i vildrede.

Den sidste åbenbaring

Quranen er det sidste Skrift, åbenbaret af Almægtige Allah (Gud), bekræftende den smule sandhed, der er bevaret i dele af tidligere skrifter, og modbevise og korrigere de falsknerier og tilføjelser, der er krøbet ind i vore dages versioner af sådanne skrifter.

”I, der har fået Skriften! Tro på det, som Vi har sendt ned til bekræftelse af, hvad i allerede har”. Quran 4:47

Hvordan blev Quranen åbenbaret?

Quranen blev åbenbaret til Muhammad (fred være med ham) og eksisterer i det sprog, i hvilket den blev åbenbaret – arabisk. Dog findes der oversættelser af Quranens mening på mange sprog.

Quranen blev ikke sendt ned som en komplet bog i èn åbenbaring, snarere over et tidsspand på 23 år.

Af denne årsag, er det vigtigt at vide, under hvilke omstændigheder versene blev åbenbarede, for at opnå en korrekt forståelse af Quranen, i modsat fald kan dens lære misforstås.

Hvordan ved jeg, at det er fra Gud?

Bevarelse

Quranen er den eneste religiøse hellige tekst, der har været i omløb over en lang tidsperiode, og stadig forblevet så pure som den dag, den blev åbenbaret. Intet er blevet lagt til, fjernet eller ændret fra den, siden dens åbenbaring for over 1400 år siden.

”Vi har sendt påmindelsen ned, og Vi vogter over den”. Quran 15:9

Quranen er ikke kun bevaret på skrift, men også i hjerterne på mænd, kvinder og børn. I dag er der millioner af mennesker, der har lært Quranen udenad fra første til sidste side.

Videnskabelige mirakler

Quranen modsiger ikke moderne videnskab, men snarere støtter den. Et af de mest bemærkelseværdige aspekter angående Quranen er, at den indeholder mange vers, der nøjagtigt beskriver naturfænomener indenfor adskillige områder, såsom embryologi, meteorologi, astronomi, geologi og havforskning. Videnskabsmænd har fundet disse beskrivelser forbløffende nøjagtige, for en bog, der går tilbage til det 7.århundrede.

”Vi vil vise dem Vore tegn i horisonterne og inden i dem selv, indtil det står klart for dem, at det er sandheden”. Quran 41:53

Faktisk er mange af de videnskabelige mirakler, nævnt i Quranen, først blevet opdaget for nyligt, ved hjælp af moderne avanceret og teknisk udstyr. Overvej følgende:

-   Quranen giver en detaljeret beskrivelse af udviklingen af det menneskelige foster.

    Disse detaljer var ukendte for det videnskabelig samfund indtil for nyligt.

-   Quranen erklærer, at de astronomiske objekter (stjerner, planeter, måner osv.) alle

    blev formet udfra skyer af støv. Tidligere ukendt, er denne kendsgerning nu blevet et uomstrideligt princip i moderne kosmologi.

-   Moderne videnskab har opdaget eksistensen af en barriere, der tillader to have at

    mødes, og alligevel bevare hver deres egen temperatur, tæthed og saltholdighed.

Disse tegn fra Gud blev erklæret tydeligt i quranen for mere end 1400 år siden.

Quranens enestående natur

Lige siden dens åbenbaring, har ingen person været i stand til at producere bare et enkelt kapitel som Quranen i dens skønhed, veltalenhed, glans, visdom, profetier og andre perfekte kendetegn.

”Tvivler i på det, som Vi har sendt ned til Vor tjener, så kom med en sura magen til, og indkald de vidner, i har, ud over Gud, hvis i siger sandheden”. Quran 2:23

De, der afviste profeten Muhammad (fred være med ham) forfejlede denne udfordring, også selvom de var yderst veltalende i Quranens sprog. Denne udfordring forbliver ubesvaret til den dag i dag.

Ingen modsætninger eller uoverensstemmelser

Når folk skriver, er det ikke til at undgå at gøre fejl, såsom stave-og grammatikfejl, modsættende udsagn, ukorrekte facts, undladelser af informationer, og adskillige andre fejl.

”Grunder de da ikke over Koranen? Hvis den kom fra nogen anden end Gud, ville de have fundet megen uoverensstemmelse i den. Quranen 4:82

Quranen har overhovedet ingen uoverensstemmelser – om det er videnskabelige forklaringer af vandets cyklus, embryologi, geologi og kosmologi, historiske kendsgerninger og begivenheder, eller profetier.

Kunne Muhammad ikke have været forfatter til den?

Profeten Muhammad (fred være med ham) var historisk kendt for at være analfabet, han kunne hverken læse eller skrive. Han var ikke uddannet på noget område, der kunne begrunde hverken den videnskabelige eller historiske nøjagtighed, eller den litterære skønhed i denne storslåede Bog. Den præcision af de historiske beretninger om tidligere folk og civilisationer, nævnt i Quranen, er også alt for betydningsfuld til at kunne være skrevet af noget menneske.

”Denne Koran kunne ingen finde på foruden Gud” Quran 10:37

Formålet med Åbenbaring

At tro på En Sand Gud

”Jeres gud er Èn Gud. Der er ingen anden gud end Han. Han er Den Barmhjertige og Den Nådige”. Quran 2:163

Det allervigtigste emne, der bliver nævnt gennem hele Quranen, er troen på En Sand Gud. Gud informerer os, at Han ikke har nogen partner, ingen søn, ingen lige, og at ingen har ret til at blive tilbedt undtagen Ham alene. Intet kan sammenlignes med Gud og intet i Hans skabelse ligner Ham. Quranen afviser også tanken om at tillægge Gud menneskelige egenskaber og begrænsninger.

At afvise alle falske guder

”Tjen Gud og sæt intet ved Hans side!” Quran 4:36

Siden Allah alene er Den Eneste, der er tilbedelse værdig, må falske guddomme og falske guder afvises. Quranen afviser også tanken om at tillægge guddommelige egenskaber til nogen eller noget som helst andet end Allah.

At berette om historierne fra fortiden

Quranen indeholder mange gavnlige beretninger til at tage ved lære af, inkluderende de sande historier om tidligere profeter, såsom Adam, Noa, Abraham, Jesus og Moses. Om disse beretninger siger Allah:

”I beretningerne herom er der et advarende eksempel for de forstandige”.

Quran 12:111

At påminde os om Dommedagen

Denne noble Bog minder os om, at enhver skal smage døden og vil blive holdt ansvarlig for alle ens gerninger og udsagn:

”Vi vil stille de retfærdige vægte frem til opstandelsens dag, for ingen skal gøres den mindste uret”. Quran 21:47

At opfylde den tiltænkte måde at leve på

Quranen lægger vægt på at belære om, at formålet med livet er at tilbede Gud alene, og leve ens liv i overensstemmelse med den levemåde, foreskrevet af Ham. I Islam er tilbedelse et omfattende udtryk, der inkluderer alle gerninger og udsagn (hvad enten privat eller offfentligt), som behager Allah. Derfor, ved at gøre, hvad Allah beordrer, tilbeder en muslim Gud og opfylder hans formål i livet. Det følgende er eksempler på tilbedelse fra Quranen:

At bede:

”I, der tror! Bøj jer og kast jer til jorden! Tjen jeres Herre og gør det gode! Måske vil det gå jer godt!”. Quran 22:77

At give almisse (velgørenhed):

”og giv det gode bort til fordel for jer selv! De, der er forskånet for grådighed, dem vil det gå godt”. Quran 64:16

At være ærlig:

”I skal ikke indhylle sandheden i falskhed og skjule sandheden, når i dog har viden!”. Quran 2:42

At være anstændig, blufærdig:

”Sig til de troende mænd, at de skal holde øjnene for sig selv og vogte over deres køn...Sig til de troende kvinder, at de skal holde øjnene for sig selv og vogte over deres køn”. Quran 24:30-31

At være taknemlig:

”Gud lader jer udgå af moders liv, uden at i ved noget! Han giver jer hørelse, syn og hjerte. Måske er i taknemlige!”. Quran 16:78

At være retfærdig:

”I, der tror! I skal varetage retfærdigheden som vidner foran Gud, selvom i går mod jer selv, mod forældre eller mod slægtninge! Hvad enten det er en rig eller fattig”. Quran 4:135

At være tålmodig:

”Hold ud! Gud vil ikke lade lønnen gå tabt for dem, der handler godt”.

Quran 11:115

At gøre godt:

”Gud har givet et løfte til dem, der tror og gør gode gerninger! De har tilgivelse og en vældig løn i vente”. Quran 5:9 

Konklusion

For at summere det op, så lærer Quranen menneskeheden, hvordan man tilbeder den Ene Sande Gud, og derved fuldbyrder det virkelige formål med livet, og opnår succes i både denne verden og den næste.

”Vi har sendt Skriften ned til dig (Å Muhammad) med sandheden til menneskene. Den, der lader sig retlede, gør det til sit egen bedste, og den, der farer vild, gør det til skade for sig selv. Quran 39:41

Skylder du ikke dig selv i det mindste at læse denne Noble Bog?

www.islamic-invitation.com      

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa