FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Articles
Morality in Islam
Islam Q & A
Misconceptions
Interactive files & QR codes
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

ISLAM ER EN RELIGION FOR ALLE

Viewed:
194

Islam er en religion for alle

Udarbejdet af Muhammad Tawfiek Ahmed  

Fortolkningen af Al-Fatiha eller Quran’ens Åbning

  1. I den nådige og barmhjertige Guds navn.

  2. Lovet være Gud, alverdens Herre,

  3. Den Nådige og Den Barmhjertige,

  4. Herskeren på dommens dag!

  5. Dig tjener vi, og Dig beder vi om hjælp.

  6. Led os ad den lige vej!

  7. Vejen, der følges af dem, som Du viser nåde; ikke den, der følges af dem, som vreden rammer, eller af de vildfarne.

I Allahs Navn, den mest Barmhjertige, den mest Nådige

Kære brødre og søstre

  • Har du nogensinde overvejet de forskellige synspunkter,der er dukket op? Har du tænkt på problemet med religion tidligere?

  • Angående pracist dette problem, har du da opdaget det store had som er fremherskende mellem de forskellige menneskelige racer? Alle tænker at han/hun følger den sande religion selvom han/hun tilbeder en simpel sten som om den var hans/hendes gud.

  • Har du observeret hvor fanatisk mennesker tænker om deres tro?

Jeg er sicker på, at du må have været optaget af saadanne bekymringer. .Måske har disse spørgsmål ledt  dig til at konkludere, at den eneste korrekte løsning ville være eksistensen afen samlet religion for menneskeheden.

En religion som er forstaelig for hele menneskeslægten. Alle mennesker skulle spontant føle, uden vejledning, nødvendigheden af at følge disse fundamentale principper:

1) At tro på eksistensen af En Eneste Guddom (fordi polyteisme ville have ødelagt kosmos).

2) At sprede velgørenhed omkring ens medmennesker.

3) At tro på at Gud har sendt Hans profeter for at tilkendegive de foregaaemde  2 hellige principper til hele menneskeheden.

Hvis du tænker over sådanne problemer, vil du sporge dig selv, hvorvidt en sådan religion faktisk eksisterer.

Svaret er JA. Uden tvivl har denne ene forenede religion eksisteret siden begyndelsen af skabelsen, åbenbaret af Gud til Hans udvalgte profeter som var sent til deres folk.

”Religionen er hos Gud overgivelsen til Gud. De, der har fået Skriften, blev først uenige, efter at de havde fået viden, i indbyrdes oprørskhed. Hvis nogen fornægter Guds tegn! - Gud er hurtig til at gøre regnskabet op.”

Surat al-Imran vers 19 Han sagde også:      ”Hvis nogen ønsker sig en anden religion end overgivelsen til Gud, så bliver den ikke godtaget fra ham; i det hinsidige vil han være en af de fortabte.” Surat al-Imran vers 85

Derfor, alle religioner kom fra Gud men nogle mennesker har fejlagtigt opkaldt deres religioner efter deres profeter ifølge hver epoke.

Denne malplacerede betegnelse er kilden til strid og fanatisme blandt adskillige samfund, imidlertid har denne opdeling ført til at menneskeheden har glemt den sande religion i vid udstrækning.

Islam er blevet kaldet ”Mohammedanisme” tillagt Profeten Muhammad (må Guds fred og velsignelser være med ham), ligesom andre religioner også var opkaldt efter deres profeter, på trods af at  alle profeterne anerkender en eneste tro og indtrængende beder deres folk om kun at tilbede den eneste ene Gud – ”Allah”.

Selvom jeg ikke er en prædikant føler jeg, at det er min pligt at forklare kort om meningen med denne religion, for hvis efterfølgere af andre religioner forbliver at være ignorante overfor Islam og dens lære, vil deres fordomme om Islam have ledt dem til at misforstå grundlaget for denne religion og vil aldrig blive vejledt.

Islam

Ordet ”Islam” betyder fred blandt menneskeheden og underkastelse til Guds vilje. Det betyder også fred imellem mennesket og sig selv på den ene side og imellem sig selv og andre på den anden side, såvel som fromhed til den Almægtige Gud.

Disse meninger er alle grupperet i den hellige Koran hvor alle individuelt kan lære om,  hvordan man gør godt for andre og renser sig selv ved at anvende dens lære.

Profet Muhammad (må Guds fred og velsignelser være med ham) er den sidste men ikke den eneste profet i Islam.

Muslimer tror på alle foregående profeter: de tror på Abraham, Moses og Jesus (må Guds fred være med dem alle).

Gud har sendt disse profeter til menneskeheden for at vejlede dem til at fuldføre Hans vilje og til at leve lykkeligt.

Koranen er den hellige bog i Islam, hvilken indeholder den sande lærdom af alle de hellige skrifter.

” Til dig (Muhammad) sendte Vi Skriften (Quran'en) med sandheden ned, til bekræftelse af det af Skriften, der forelå før den (Toraen og Biblen), og for at give vished derom.

Døm imellem dem efter det, som Gud har sendt ned! Følg ikke deres lyster, bort fra den sandhed, der er kommet til dig! For hver og en af jer har Vi sat en retning og en vej.

Hvis Gud havde villet, havde Han gjort jer til ét fællesskab (nation); men Han vil sætte jer på prøve gennem det, som Han har givet jer. I skal derfor stræbe. 

efter at komme først med det gode! Til Gud vender I alle tilbage. Da vil Han underrette jer om det, hvorom I var uenige” sagde Allah den største i Surat al-Ma’idah (Bordet) vers 48.

Tro

Islam lærer alle muslimer at tro på en Gud ”Allah”, Hans engle, Hans bøger, alle profeterne, genopstandelsen efter døden og Dommens Dag.

 ” I, der tror! Tro på Gud og Hans udsending (Muhammad) og på Skriften (Qur’an), som Han har sendt ned til sin udsending, og på Skriften, som Han sendte ned tidligere! Den, der ikke tror på Gud, på Hans engle og skrifter og udsendinge og på den yderste dag, befinder sig i den yderste vildfarelse”. Surat an-Nisaa’ (Kvinderne) vers 136

Muslimer tror på adskillelsen mellem godt og dårligt. Alle Allah’s skabninger er gode og hvis de var brugt til at tilfredsstille Ham, ville de have ledt menneskene til glæde.  

Alligevel ville de, hvis de var misbrugt lede mennesker til ondskab og fortrydelse.

” Den, der handler ret, gør det til fordel for sig selv, og den, der handler ondt, gør det til skade for sig selv. Din Herre gør ikke (Hans) tjenerne uret”. Surat Fussilat (Forklaret i detaljer) vers 46.

Gud (ALLAH)

Alle muslimer beder til en Gud (Allah) som er den almægtig, den alt vidende, den mest retfærdige og den alt hjælpende for hele menneskeheden.

Han har aldrig avlet og er ikke avlet. Han er jordens og himlenes lys.

Han er den mest elskværdige, den barmhjertigste, den forste den sidste og den evige.

Hvis Jesus kaldte Allah for ”far” kan det kun være et tegn på Allah’s barmhjertighed og generøsitet. Alligevel betyder dette ikke bogstaveligt talt at Allah er hans far.

Islam’s Principper             

De følgende principielle forpligtigelser skal udføres af alle muslimer.

  1. Stærk tro på eksistensen af kun en Gud (Allah) og at der ikke er nogen Gud undtagen Allah, og Muhammed er Allahs sendebud.

  2. Bønnerne: for at rense kroppen og løfte sjælen.

  3. Fasten: for at bedre kroppen og sjælen; den er et middel for kroppen, forfinelse af følelserne for hvordan man opnår en bedre føling med mennesker, dyr og planter og for at lære mennesker tålmodighed og for at styrke deres vilje.

  4. Almissen: for at skabe sympati mellem rig og fattig, eftersom de rige skal give de fattige en del af deres kapital: 2,5 % hvert måne år, forudsat at deres kapital er større end 85g 21 karats guld.

Men selvom de rige kun skal betale den før anviste sum, er det stadigvæk at foretrække for dem at de giver mere og lader deres venlighed flyde. Jeg tror, at en af de mest hellige forpligtigelser for muslimer er at hjælpe og sympatisere med de fattige.

  1. Pilgrimsrejsen til Mekka: alle muslimer skal besøge Mekka mindst én gang i løbet af sit liv, når man har midlerne og hvis man ellers er i stand til at udføre en sådan rejse. I Mekka tilbeder muslimerne ikke idoler eller en profet men de mediterer over den hellige mening med Islam og de takker Allah: derved fuldender de deres pilgrimsrejse. Foruden det, er det en mulighed for pilgrimme fra hele verden til at mødes og styrke deres fortrolige og gensidige forhold.

Ingen tvang i Islam                                                                

Den hellige Qur’an lærer mennesker at ingen skal tvinges til at tro på en vis tanke og at alle voldelige handlinger er forbudte. Desuden var alle de Islamiske krige udkæmpet for at forsvare den Islamiske tro.

Men i visse områder har nogle af de magthavende i Islamiske lande kæmpet for at opna verdslige nydelser og ambitioner.

Derfor faldt disse magthavere fra toppen af den ære der var opnået af deres forfædre, som fulgte den sande lære om Islam. Derfor er Islam ikke at bebrejde for sådan en fiasko dersom Islam selv er imod sådanne krige.

Desuden har mange efterfølgere af andre religioner kæmpet de samme krige i religionens navn, men religionen er totalt uskyldig overfor sådanne påstande.

Islam giver mennesker ultimativ frihed til tanke og handling. Det belønner sjælen uden at ty til vold, således at man kan leve i fred. For at være muslim behøver du ikke gå igennem nogen ritualer fordi Islam er ikke bare en udbredt praktisk religion, men den er også religionen af totalt harmoni med den menneskelige natur. Ethvert barn er fra naturen egnet til at være en muslim. Profet Muhammad (Må Guds fred og velsignelser være med ham) sagde: ”Enhver baby er født i en spontan tilstand af ’Fitrah’ (naturlig tilstand/potentiale) og dets forældre opdrager det til at være jøde, kristen eller ateist.” Berettet af Ahmad .

Jeg er Muslim: Et menneske af fred

  • Jeg tror på en Gud (Allah). Han er Beskytteren, den som ikke kan deles, og Hans viden er med os overalt og Han er ikke bundet til et bestemt sted. ” Han er den, der skabte himlene og jorden på seks dage og derpå satte sig på tronen. Han ved, hvad der kommer ned i jorden, og hvad der kommer op af den; hvad der falder ned fra himlen, og hvad der stiger op til den. Han er med jer, hvor I end er. Gud ser, hvad I gør.” Surat al-Hadeed (jernet) vers 4.

  • Intet er som Ham, intet ligner Ham og Han er skaberen af alt. Jeg tror på hans profeter uden diskrimination mellem Moses, Kristus eller Muhammad (fred være med dem alle). Jeg påkalder kun Allah for at få support, vejledning og tilgivelse for mine fejl, direkte - uden hjælp og mægler. Jeg slutter aldrig med at påkalde Allah hele tiden og jeg føler Hans viden er med mig hvor end jeg er. Han er dommeren over alle mine gerninger og jeg adlyder hans ordrer påbudt i den hellige Qur’an.

  • Jeg følger Islam’s lære: bønnerne, fasten, almissen og pilgrimsrejsen til Mekka. Desuden er selvmord og mord forbudt eftersom Islam kræver menneskene at leve i fred. Jeg begår ikke utroskab og jeg undgår tilskyndelse, som ville lede til korruption og afvigelse fra den rette vej, da jeg er opmærksom på at kød er svagt af natur.

” I må ikke nærme jer utugt! Det er en skamløs handling og en ond vej (der leder til helvede, medmindre Allah tilgiver eller til andre ulykker)”.

Surat al-Israa’ (Natterejsen) vers 32

  • Sand glæde er det der er opnået uden fortrydelse bagefter. Denne glæde er opnået af den høje følelse af sjælen og er beskyttet af dens styrke. Et godt eksempel er historien om en mand som ønskede at begå utroskab, men hans samvittighed forhindrede ham, alligevel da han var under vinens påvirkning kunne han ikke gøre for det og gav efter for fristelsen

til en grad hvor han slog den gode mand ihjel som prøvede at komme mellem ham og den gode mands kvindelige slægtning. Han myrdede den retmæssige ubudne gæst under deres skænderi mens han var under alkoholens effekt. Derfra kan vi konkludere at alkoholiske drinks kunne være roden til alle synder.

  • Jeg gambler ikke, ikke engang for små beløb, fordi en gambler ikke respekterer sine indtægter. At sætte ens held i vægten af et spil kort eller dets lige er en skamfuld svaghed i personligheden.            "I, der tror! Vin, hasardspil, offersten og orakelpile er urent og af Satans værk. Undgå det! Måske vil det gå jer godt!”. Surat al-Ma’idah (Bordet) vers 90.

  • En muslim låner eller udlåner ikke mod renter fordi det er vejen mod ødelæggelse. En muslim burde give lån til de trængende hvis det er i dens magt. I mellemtiden må donoren gerne gøre krav på en sikkerhed for at sikre sig at pengene kommer tilbage men bor ikke gore brug af disse garantier , hvis de er i en form for brugbare varer for eksempel møbler. ” I, der tror! Frygt Gud, og lad fremover være med at tage rente, hvis I er (sande) troende! Hvis I ikke holder op, så modtag en krigserklæring fra Gud og Hans udsending! Men hvis I omvender jer, kan I beholde jeres kapital, uden at handle uret (ved at bede om mere end din kapital) og uden at blive gjort uret Ved at modtage mindre end din kapital). Hvis nogen er i vanskeligheder (ikke har penge), skal der gives henstand, indtil der kommer en lettelse. Men det ville være bedre for jer at give det som almisse, hvis I blot vidste det!”. Surat al-Baqarah (Koen) vers 278-280.

  • En muslim sladrer ikke om andre eller snakker dårligt om sine medmuslimer. Enhver der bagtaler andre ligner ham der spiser af hans egen afdøde brors krop. Dette gælder også mennesker som har ødelagt rygtet om andre bag deres ryg mens de ikke har mulighed for at svare for dem selv. ”De troende er brødre (i den Islamiske religion), så skab forlig mellem jeres to brødre! Frygt Gud! Måske finder I barmhjertighed! I, der tror! Folk skal ikke gøre nar ad andre folk, for måske er disse bedre end dem selv! Og heller ikke kvinder ad andre kvinder, for måske er disse bedre end dem selv! I skal ikke se skævt til jeres egne og ikke give hinanden øgenavne! Hvilken ulykke er det ikke at blive kaldt gudløs efter at være blevet troende[Dvs. at kalde din muslimsk bror (en trofast troende) ting som O synder eller O onde]! De, der ikke omvender sig, handler uret. I, der tror! Undgå for mange løse formodninger! Nogle løse formodninger kan være en synd. I må ikke snage, og I må ikke bagtale hinanden! Ville nogen af jer bryde sig om at spise sin broders kød, når han var død? Det finder I afskyeligt. Frygt Gud! Gud er tilgivende og barmhjertig”. Surat al-Hujraat (Værelserne) vers 10-12

Tro og arbejde

Tro uden handling er ikke komplet. Tro alene er ikke nok så længe den ikke bliver bragt til handling. Muslimer tror på at Allah dømmer deres handlinger og at de skal udholde konsekvenserne, hvad enten det er i livet eller på Dommens Dag. Enhver muslim er ansvarlig for sin egen handling siden andre ikke holdes ansvarlig for andres fejl. ” Ved eftermiddagen! Mennesket er i fortabelse. Dog ikke de, der tror og gør gode gerninger og opfordrer hinanden til sandheden [Dvs. at beordrer andre at udføre alle slags gode gerninger (Al-Mar’ruf) som Allah har ordineret og holde sig fra alle typer af synd og onde gerninger (Al-Munkar) som Allah har forbudt] og opfordrer hinanden til at holde ud.” Surat al-Asr (eftewrmiddagen).

Islam og samfundet

Kvindens status i Islam

  • Mænd og kvinder har samme oprindelse og de har samme sjæle og Allah har skænket begge en intellektuel og medfødt evne til at udfører deres pligter. I Islam, bærer både mænd og kvinder ansvar og kvinder er regnet i stand til at gennemgå livets sværheder til en vis grad. Mænd og kvinder bør optræde i deres liv i forhold til det faktum at hver af dem har en helt unik natur. En normal situation for en muslimsk kvinde, er som hustru at adlyde hendes mand og som mor at se efter hendes børn. Med andre ord, en kvinde bør bruge det meste af hendes tid med at passe og tage sig af hendes hjem fordi det er hendes essentielle pligt.

  • Alligevel, hvis en kvinde er nødt til at gå på arbejde, er hun nødt til at vælge et job som er indenfor Islam’s principper og kvindens natur, såsom lærer, sygeplejerske, gynækolog, børnelæge osv. Fra et Islamisk synspunkt, ville jeg sige at kvinder modtager respekt og påskønnelse hvor end de er. Men hvis de er blevet behandlet upassende visse steder i østen, er dette et resultat af ikke at udføre den Islamiske lære disse steder.

” Et af Hans tegn er, at Han skabte jer hustruer af jer selv, for at I kunne hvile hos dem. Han satte kærlighed og barmhjertighed mellem jer. Deri er der tegn for folk, der vil besinde sig.”

Surat ar-Room (Byzantinerne) vers 21.

Påstande fra Islam’s fjender

De ondskabsfulde ideer der er spredt mod Islam, i bøger af fanatiske forfattere er ikke sande. Desuden har de i stor stil trådt forkert i forhold til sandheden ved at opretholde disse falske anskuelser i deres skrivelser som er udgivet over hele verden. En retfærdig læser skulle først bekendtgøre sig med de fundamentale specifikationer af problemet for at være i stand til at forme sig en sand mening omkring det. Tilsyneladende tjener disse fanatikere koloniale interesser fordi de ignorerer retsforfølgelsen af vesten imod det forsvarsløse østen, mens de påstår at de bekæmper slaveri og beskytter de undertrykte. Hvilke er reformerne som er introducerede af vesten til østen? Er det at svække og korruptere en god befolkning ved at sprede alkohol og prostitution? 

Lighed og broderskab i Islam

Islam er en monoteistisk religion med lighed imellem mennesker for Skaberens skyld. På trods af forskellighederne i statusser imellem mennesker, er de nødt til at samarbejde og have et gensidigt forhold og sympati. For eksempel, den rige burde hjælpe den fattige. Derudover eksisterer sådanne udskiftelige pligter i det vi kalder det kosmopolitiske system. Fordomme og diskrimination grundet race, farve og kultur eksisterer ikke i Islam, hvor menneskeligheden anses værende en familie hvori de hvide og sorte blander sig med hinanden i en enhed; broderskab.

” I mennesker! Vi skabte jer af mand og kvinde, og Vi gjorde jer til folkeslag og stammer, så I kunne genkende hinanden. Den fornemste af jer er i Guds øjne den af jer, der er mest gudfrygtig. Gud er vidende og indsigtsfuld.” Surat al-Hujraat (Værelserne) vers 13 .

Personlig opfattelse

Islam opmuntrer det individuelle synspunkt og respektere troen fra enhver person der holder sig indenfor grænserne af en passende forståelse af den sande religion. ” Sig (O Muhammad): "Jeg formaner jer kun om én ting: At I træder frem for Gud, to og to eller enkeltvis, og dernæst besinder jer! Jeres frænde (Muhammad) er ikke nogen djinn. Han er blot en, der advarer jer før en streng straf."

 Surat Saba’ (Saba) vers 46 .

Islam og videnskab Islam anser erhvervelsen af så meget kundskab som muligt en pligt pålagt enhver muslim. ” I, der tror! Når man siger til jer: "Gør plads!" i forsamlingerne, så skal I gøre plads, og da vil Gud gøre plads for jer. Når man siger: "Rejs jer!" så skal I rejse jer, og da vil Gud hæve dem af jer, der tror og har fået viden, i rang. Gud er fuldt vidende om, hvad I gør

Surat al-Mujadila (Striden) vers 11.

Islam og arbejde

”Betal en arbejder hans løn førend hans sved har nået at tørre” Disse ord er citeret fra Profet Muhammad (Guds fred og velsignelser være med ham) [Berettet af Ibn Majah]. Derudover er alt arbejde der skaber en god indkomst som gør at man kan leve retskaffent et respekteret et, siden arbejdsløshed er en misgerning.

Sig: "I skal blot handle! Gud vil se jeres handel, og det samme vil Hans udsending og de troende. I vil blive bragt tilbage til Ham, der kender det skjulte og det synlige, og da vil Han underrette jer om, hvad I har gjort."

Surat at-Tawbah (at angrer) vers 105

Islam’s økonomiske teori

Alle islamiske regeringer må imødegå de essentielle behov enhver medborger måtte ha som: husly, madforsyninger og klæder. Den økonomiske teori i islam var anvendt i mange århundrede og opnåede stor succes. Islam sikrer arbejderen sin belønning for sit arbejde uanset mængden af anstrengelse og i forhold til arbejdets natur. Privat ejendom er et naturligt resultat af flittigt arbejde. Derfor beskytter islam ens personlige ejendom og som følge deraf ens motiv for at arbejde såvel som at leve.

Arveregler i Islam

Det er kun naturligt at mennesker, rent instinktivt, ser frem imod at udødeliggøre sit navn på jorden.

Dette er opfyldt når man ser sine børn og børnebørn bevare sit navn.

Derfor anstrenger man sig for at spare op til dem, disse opsparinger er set som en vigtig faktor i udviklingen og de er baggrunden for arven.

På samme tid er arven i islam en måde at omfordele rigdom pa, fordi hustruer, sønner og døtre alle vil få del af faderens formue. Hvis faderen ikke har en søn, vil hans hustru, far, mor, brødre og døtre arve hans formue.

På denne vis er arven et middel til at uddele formuen i stedet for at samle den i et par enkelte hænder, som kan lede til tilblivelse af feudalisme.

Ved en sådan fordeling opnås også retfardihed og solidaritet iblandt de efterladte og deres familier.

Desuden anser islam  mennesket for en agent der arver pengene, som i virkeligheden er Allah’s ejendom. Derfor må agenten anvende formuer til fordel for menneskeheden.

Giv ikke tåberne jeres formue, som Gud har skabt til jeres underhold! Forsørg dem dermed, giv dem klæder, og tal venligt til dem! Surat an-Nisaa (kvinderne) vers 5 Således at den tåbelige skulle være forhindret i at ødsle sine penge bort.

Om end mennesket har ret til at eje en formue bliver det stadig set som et nationalt gode som skal beskyttes.

Derfor, når en muslim på en uhensigtsmæssig måde ødsler sine penge bort, bør forvaltningen af dennes formue tildeles en formynder fra sine slægtninge.

Handel

Handel anses for at være en af de  større søjler i islamisk økonomi fordi den udgør 90 % af midlerne fra fortjenesten. Derfor har islam sat mange strikte bestemmelser for at garantere ærligheden I forretningsøjemed.

Profet Muhammad (må Guds fred og velsignelser være med ham) sagde: ”Sælgeren og køberen har begge ret til at beholde eller returnere varerne så længe de 2 parter endnu ikke er separeret. Hvis eventuelle fejl og mangler er blevet fremlagt og de laver en bekendtgørelse vil deres handel være velsignet, men hvis de skjuler noget og fortæller en løgn vil velsignelsen af deres handel blive slettet”

Fra Sahih Bukhari (vol. 3 bog 34 nr. 292).

Monopol

Fødevaremonopol, sådan at det bliver dyrt og at priserne stiger, er forbudt i islam. Desuden er prisstigninger generelt forbudt. Islam har fastsat regler der regulerer international handel i overensstemmelse med menneskeligt broderskab.

Udnyttelse

Udnyttelse, af alle typer, er forbudt for at gøre livet lettere. Hvis den døde ikke har efterladt nok penge til at betale sin gæld tilbage, bør den islamiske regering betale skylden for at undgå kaos på handelsmarkedet. (Husk at muslimer ikke betaler renter så der er ikke en større mængde penge til rådighed til beskyttelse imod disse situationer. Oversætters kommentar) Profet Muhammad siger (må Guds fred og velsignelser være med ham) ”Jeg er nærmere de troende end dem selv; så hvem end af de troende der dør og efterlader en gæld, dens betaling ligger på mig, og hvem end der efterlader ejendom, er det til hans/hendes arvinger.” Fra Bukhari.  

Renter

Renter er forbudt I islam fordi de grundlæggende principper siger: ”intet udbytte uden slid og ingen penge uden arbejde”. Gud ophæver renten, men tilskriver almisserne rente. Gud elsker ingen vantro og synder.

Surat al-Baqara (Koen) vers 276

Den der modtager rente bliver i den hellige Qur’an sammenlignet med den, satan har slået til vanvid og deraf ikke har mulighed for fremgang. Rentemodtageren vokser sig alt mere selvisk indtil man har mistet alle følelser af barmhjertighed.

Islam’s Natur

Islam er den eneste religion I verden der var sendt til hele menneskeheden og til alle tider. Derfor er den kendetegnet af følgende træk:

  1. Islam er religionen for et modent menneske der tager imod den ud fra en moralsk og intellektuel evne uden nødvendigheden af nogen introduktion.

  2. Islam er religionen åbenbaret af Allah til alle profeter sendt til menneskene der farede vild på grund af deres uvidenhed, mangel på forståelse og deres underkastelse til deres begær og forsøgene på at vildlede folk.

  3. Islam beordrer sine tilhængere at tro på alle profeter og budbringere der har været udsendt af Allah, uanset om de kender deres navne eller ej.

  4. Islam glorificerer intellektet til den grad at det er gjort til den eneste dommer i alle stridigheder vedrørende tro, social og personlig adfærd. Derfor er intellektet skænket den påskønnelse det fortjener.

  5. Islam kalder til ultimativ lighed imellem alle mennesker og kritisere alle former for nationale trender hvis mål er at diskriminere imellem mennesker og lovprise en bestemt race.

Nu, mine brødre og søstre, håber jeg at du har læst denne lille bog med interesse og vil dedikere noget af din tid til at studere de tolerante lektioner i Islam, for at befri menneskeheden fra den konflikt opstået fra dem der fabrikere de påstande om Islam uden kundskab.

Vi modtager gerne dine spørgsmål omkring Islam og vil blive meget glade for at svare på dine forespørgsler så hurtigt vi kan.

Fortolkningen af Ayat ul-Kursi

(Tronverset)

Gud, der er ingen anden gud end Ham, Den Levende og Den Bestandige.

Hverken døs eller søvn kommer over Ham. Alt i himlene og på jorden tilhører Ham.

Hvem kan vel gå i forbøn hos Ham uden med Hans tilladelse? Han ved, hvad der ligger foran dem og bagved dem; men de omfatter kun, hvad Han vil, af Hans viden.

Hans trone spænder over himlene og jorden.

At opretholde dem er ingen byrde for Ham. Han er Den Ophøjede og Den Mægtige.

Vores indvendelse:

Til at sprede fred imellem de forskellige racer,

Til at samle alle religioner igennem forståelse,

Til at indskrænke fjendskabet vækket af ekstremister,

Til at handle til fordel for glæde,

Til menneskeheden og,

Til at guide vildfarende sjæle

Til den sande vej for et lykkeligt og Tilfredsstillende liv.

 

Må Allah’s fred og velsignelser være over dig.

www.islamic-invitation.com

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa