FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

Как са правили молитвата си пророците Авраам, Мойсей, Исус и Мохамед (митър да е с тях)?

Viewed:
1981

Как са правили молитвата си пророците Авраам, Мойсей, Исус и Мохамед (митър да е с тях)?

Веднъж шейх Ахмед Дидат, големият мюсюлмански  учител, посети Джеда, Саудитска Арабия и сподели една случка от живота си.

Той разказа, как веднъж е трябвало да заведе  група християни и евреи на посещение в една джамия в Дърбан, Южна Африка. Когато влезли в джамията Дидат не само че си събул обувките, но помолил и цялата група да стори същото. И всички те си събули обувките.

Тогава Дидат попитал групата дали знаят причината, поради която са си събули обувките. "Не" отговорили те.  Дидат им обяснил, че когато Мойсей е бил на планината Синай, Бог му казал:

И Господ каза: Не се приближавай насам: събуй обувките от краката си, защото мястото, на което стоиш, е свята земя. (Изход 3:5)

Докато групата се настанявала на пейката и гледала, Дидат се извинил и отишъл да направи ритуално измиване. След измиването той отново се върнал при групата и им обяснил, че това, освен че е изключително хигиенично, тъй като се изпълнява 5 пъти на ден, има също така и историческо обяснение. Тогава той цитирал: 


И Моисей, и Аарон, и синовете му миеха от него ръцете си и краката си, когато влизаха в шатъра за срещане и когато пристъпваха към жертвеника, миеха се, според както Господ беше заповядал на Мойсей. (Изход 40:31-32)

След задължителните молитви Дидат отново отишъл при групата, която наблюдавала как мюсюлманите изпълняват незадължителната си молитва. Той им обяснил различните положения на тялото при молитвата, най- интересната от която била свеждането на челата до земята. Посочвайки суджуда Дидат им казал: това е начинът, по който всички пророци са се молили. След това той затвърдил казанато от него цитирайки:

Tогава Авраам сведе лицето си докосвайки земята; и Бог му говореше (Битие 17:3)

Tогава Авраам сведе лицето си докосвайки земята (Битие 17:17)

Тогава Моисей и Аарон се отдалечиха от народа  към входа на шатъра за срещане, където сведоха лица до земята; и славата Господня им се яви. (Числа 20:6)


И Исус падна с лицето си до земята, поклони се...(Исус Навин 5:14)

И като отиде (Исус) малко напред, падна на лицето си и се молеше (Матей  26:39) 

Дидат казал на групата, че те много добре познават начините по които християните и евреите извършват богослужението си, а сега са наблюдавали и как мюсюлманите правят това.

След което ги попитал чии начин на извършване на богослужение е по-християнски? Групата християни и евреи единодушно отговорили: „Определено начинът, по който мюсюлманите извършват богослужение е по-християнски от останалите”. 

Много от християните, които приемат Исляма в наши дни, признават, че благодарение на това в момента се чувстват много по-добри „християни”. Най-просто думата  „християнин”  означава „последовател на Христос” или „христи-анин”. А тогава как тези хора, които в момента открито заявяват, че са мюсюлмани твърдят, че са по-близки последователи на Исус?

Нека да помислим върху това логично като видим какво казва Библията за Исус. Ако прочетем например евангелията, ние ще видим, че има описния как Исус се е молил с лице, опряно до земята, поздравявал е своите съподвижници с мир и е постил продължително време.

И наистина много от някогашните  християни осъзнават и признават, че са били мюсюлмани във всеки смисъл на думата преди да открият потвърждението на естествената им религия в текста на Свещения Коран, низпослан на последния пророк Мохамед (мир нему)

"О, вярващи, прекланяйте се и свеждайте чела до земята в суджуд, и служете на вашия Господ, и вършете добро, за да сполучите!”  (Свещеният Коран 22:77)

Сами виждате, че наклонността на човека към монотеизма е неделима част от човешката природа .

В наше време някои хора, които претендират, че следват пътя на Исус, Авраам и Мойсей (мирът да е с тях), са се отклонили от правия път. А в случая на християнството, хората погрешно са създали цяла вяра за пророка Исус и по този начин са го издигнали в нещо, което той никога не е претендирал че е.

А сега честно се запитайте, кои наистина следва примера на Исус днес? Както може би знаете, мюсюлманите се молят свеждайки чела до земята най-малко 5 пъти на ден.

Мюсюлманите следват Религията НА Исус; вярата, която той е проповядвал и практикувал. Нещо повече, мюсюлманите се прекланят пред същия Бог, пред който се е прекланял и Исус; същият Бог на Авраам, Мойсей и Мохамед мирът да е с тях. 

Също така, мюсюлманите винаги се поздравяват с израза „Мирът да е с теб”, освен това точно както Исус е постил 40 дни в пустинята мюсюлманите постят цял месец през Рамадан. 

Накрая, нека бъдем смирени и нека се молим така, както са се молили всички тези пророци, и Ви приветстваме да изтеглите книгата за молитвите (Салаах) от нашия сайт. www.islamic-invitation.com

https://www.islamic-invitation.com/downloads/prophets-pray_bulg.pdf

https://islamic-invitation.com/lang_show.php?lang_name=%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%28Bulgarian%29&langID=198

 

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa